Anna Claybourne: Eläinten jännä maailma : kuinka eläimetkin nauravat, leikkivät ja jekuttavat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eläimet ovat yksi lastentietokirjojen ehdottomista suosikkiteemoista – jos eivät jopa se kaikista suosituin. Näkökulma, josta niitä tykätään lastenkirjoissa usein tarkastella ovat erilaiset eläinmaailman ihmeellisyydet sekä ennätykset. Mutta ei se mitään; eläinten erikoisuuksista lueskelee aikuinenkin ihan mielellään.

Tällä kertaa eläimiä lähestytään niin ikään niiden ihmeellisyksistä käsin, melko kiinnostavalla tavalla, nimittäin niiden ihmisille tyypillisten käyttäytymispiirteiden kautta. Onko totta, että eläimetkin tanssivat ja ystävystyvät? Kuinka ne ratkaisevat ongelmia, oppivat ja muistavat? Minkälaisia arkielämän “askareita” ne toimittavat päivittäin ja kuinka hoitavat kotiaan sekä perhettään? Entä minkälaista on niiden viestintä omaamme verrattuna?

Vaikka omasta pikkukuulijakunnastani ei tällä kertaa löytynyt tälle kirjalle kuuntelijaa, uskon vakaasti sen löytävän omat lukijansa. Kaksivuotiaalle eläinfanille tästä toki löytyi kivoja kuvia katseltavaksi, mutta tekstiä oli hiukan liikaa, perheemme neljävuotias taas ei eläimistä innostu. Mutta kuten sanottua, itse koin teoksen kanssa mielenkiintoisia hetkiä esimerkiksi Moskovan junilla keskustaan ja takaisin lähiöihin päivittäin matkustavista kulkukoirista ja Etelä-Amerikan vaeltajamuurahaisten muurahaissilloista lukiessani. Entäpä lajitovereidensa lapsia hoitavat silmälasikaimaanit tai älykkyydellään hämmästyttävät tursaat. Eläinten maailma sanalla sanoen pulppuaa toinen toistaan mielenkiintoisempia tapoja ja toimintamalleja.

Siis kiva ja mielenkiintoinen kurkistus eläinten yllättävään maailmaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...