Maalla : puuhakirja & Prinsessapuuhat

Osta kirja itsellesi

Maalla sekä Prinsessapuuhat muodostavat mukavan puuhakirjakaksikon. Molempien alaotsikko Väritä, ratko, piirrä ja keksi! kertoo melko paljon. Kyseessä olevat kirjat sisältävät erilaisia omien teemojensa mukaisia tehtäviä. Maalla päästään tutustumaan ja hoitamaan eläimiä, kyntämään peltoa ja tutkailemaan luontoa, prinsessoiden parissa taas kokemaan ja näkemään tuota sangen vaaleanpunaista elämää palatsin muurien sisä- ja ulkopuolella.

Kirjojen tehtävät ovat melko perinteisiä: etsitään eroja, suunnistetaan sokkeloissa, piirretään mallin mukaan ja ihan vain väritellään. Lisäksi mukana on jonkin verran laskutaitoa vaativia tehtäviä, toiset aivan helppoja, toiset hieman vaativampia. Prinsessaversiosta löytyy myös Todellinen prinsessa -puuhasatu. Muutenkin Prinsessapuuhat on napannut sivuilleen paljon viitteitä klassisista prinsessasaduista.

Tehtävien lisäksi molemmat kirjat sisältävät yli 200 tarraa, joita liimailla vaikkapa tehtäväsivuille tai käyttää muuten. Maalla-kirjaan on joillekin sivuille lisätty myös tilatietoa eli erinäisiä maatiloihin liittyviä faktoja sisältäviä infolaatikoita. Nämä korvautuvat Prinsessapuuhissa hieman kyseenalaisemmilla prinsessavinkeillä.

Kivoja tehtäviä ei ole koskaan liikaa, joten suosittelen kaksikkoa mielelläni.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.