Maalla : puuhakirja & Prinsessapuuhat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maalla sekä Prinsessapuuhat muodostavat mukavan puuhakirjakaksikon. Molempien alaotsikko Väritä, ratko, piirrä ja keksi! kertoo melko paljon. Kyseessä olevat kirjat sisältävät erilaisia omien teemojensa mukaisia tehtäviä. Maalla päästään tutustumaan ja hoitamaan eläimiä, kyntämään peltoa ja tutkailemaan luontoa, prinsessoiden parissa taas kokemaan ja näkemään tuota sangen vaaleanpunaista elämää palatsin muurien sisä- ja ulkopuolella.

Kirjojen tehtävät ovat melko perinteisiä: etsitään eroja, suunnistetaan sokkeloissa, piirretään mallin mukaan ja ihan vain väritellään. Lisäksi mukana on jonkin verran laskutaitoa vaativia tehtäviä, toiset aivan helppoja, toiset hieman vaativampia. Prinsessaversiosta löytyy myös Todellinen prinsessa -puuhasatu. Muutenkin Prinsessapuuhat on napannut sivuilleen paljon viitteitä klassisista prinsessasaduista.

Tehtävien lisäksi molemmat kirjat sisältävät yli 200 tarraa, joita liimailla vaikkapa tehtäväsivuille tai käyttää muuten. Maalla-kirjaan on joillekin sivuille lisätty myös tilatietoa eli erinäisiä maatiloihin liittyviä faktoja sisältäviä infolaatikoita. Nämä korvautuvat Prinsessapuuhissa hieman kyseenalaisemmilla prinsessavinkeillä.

Kivoja tehtäviä ei ole koskaan liikaa, joten suosittelen kaksikkoa mielelläni.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...