Emelie Andrén ja Salla Savolainen: Eeron traktorikoulu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nämä ovat hermolepoa aikuisille ja piristäviä liikkuvaan kuvaan tottuneille lapsille. Vähän niin kuin hyppy menneeseen: kun vielä aihekin siellä jossain maatilalla. Eihän niitä enää pitäisi olla tiloja, joissa on kotieläimiä: lehmiä, sikoja ja kanoja. Hevosen sentään on korvannut traktori.

Eli ollaanko nyt siinä pisteessä, jossa ratsastajatytöt kaikkoavat ja pärinäpojat tarttuvat tilaisuuteen? Vai siinä pisteessä, missä tasa-arvo jyllää ja kirja opettaa ja antaa ymmärtää, ettei ole tyttöjen leikkejä, eikä poikien leikkejä, siis töitä, vaan kaikille käy kaikki? Ainakin traktorikoulussa on tasajako: 3+3. Laskekaa vaikka: Alpo, Akseli, Armi, Roope, Siiri ja Elviira.

Vaikka aluksi on Eeron opetuksessa tylsää ja teoreettista, kuten koulussa tuppaa olemaan, niin siitä se iloksi muuttuu.

Ja mikä riemu, kun talvi yllättää: silloin pääsee opittua toteuttamaan ja soveltamaan käytäntöön.

Ja opettaja voi vetäytyä nauttimaan tuloksista hunajavoileivän kera.

Ei luulisi millään taholla olevan naputettavaa tämmöisestä valoisasta kirjasta, jossa kuvat ovat sydämeen käyvän herttaisia, niin kuin pikkuisen nostalgisessa kirjassa on oltavakin.

Ainut mikä kummastuttaa: tuontitavaraa! Siis ruotsista käännetty Ruotsissa ilmestynyt kirja. Vaan siitäkös lapset viis välittävät. Ja onhan kuvittaja Salla Savolainen. Eeron traktorikoulu on tekijöiden toinen yhteisteos, ensimmäinen oli Ruuhkaa autokorjaamolla saman lapsijoukon kanssa.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...