Salla Savolainen: Asfalttihommissa

Asfalttihommissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Salla Savolainen on tehnyt hienoa työmaakoneita käsittelevää kirjasarjaa, jonka ensimmäinen osa Asfalttia! käsitteli asfalttityömaita ja asfaltin valmistamista. Sarjan kirjoissa on paljon tietoa aiheista; jopa siinä määrin, että ne ovat oikein mainiota luettavaa myös aikuisille, jotka eivät ole aiheeseen perehtyneet.

Lastenkirjoissa on kysyntää toki tällaiselle runsastekstisemmälle tietokirjalle, mutta sitten on niitä pienempiä lukijoita, joita isoja koneita käsittelevät kuvat kiinnostavat, mutta joille syvällisempi perehdytys asfaltinvalmistuksen hienouksiin on liikaa. Asfalttihommissa sovittaa Asfalttia!-kirjan taaperoille: sivuista on karsittu melkein puolet, iso paperisivuinen kirja on muuttunut pienemmäksi pahvisivuiseksi ja tekstiä on rutkasti vähemmän.

Asfalttihommissa on kelpo sovitus ja hyvä osoitus siitä, miten laadukas kirja taipuu moneen muotoon. Kummallekin versiolle kirjasta on oma yleisönsä ja Savolaisen hienoja työkonekuvituksia kelpaa kyllä esitellä myös pienemmille lukijoille. Niiden yhdistelmä yksityiskohtaisuutta ja persoonallista piirrosjälkeä toimii hienosti ja on paljon mielenkiintoisempaa kuin tylsä kuvapankkivalokuvatyyli.

Sarja myös jatkuu: Betonihommissa-kirja on tulossa, eli betonin maailmaakin pääsee pian tutkailemaan taaperoiden kanssa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...