Salla Savolainen: Asfalttia!

Asfalttia!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä asfalttityömaita esittelevä kirja aloittaa Salla Savolaisen kirjasarjan, joka esittelee erilaisia työmaita. Olen lukenut sarjan toisen osan Betonia!, jonka perusteella tämä ensimmäinen osakin oli haettava käsiin ja luettava.

Sarjan ideana on esitellä erilaisia työmaita ja työkoneita. Lasten tietokirjojen perusjuttua, voisi sanoa, mutta oikein tyylikkäästi toteutettuna. Tylsien valokuvien sijasta Savolainen piirtää työkoneet omalla värikkäällä ja eloisalla tyylillään. Kuten Betonia!-kirjassa, työmaiden henkilökunta on mukavasti monipuolista.

Kirjojen pääosassa touhuaa autokuski Koistinen Piki-koiransa kanssa. Se on oikein sopiva homma, koska autokuskejahan tarvitaan kaikilla työmailla. Koistinen kuljettaa tiejyrää, vie vanhaa asfalttia asfalttiasemalle kierrätettäväksi ja toimittaa uutta asfalttia työmaalle. Koistinen pääsee myös ruokkimaan remikseriä ja hissuttelemaan tiemerkintäauton perässä.

Tämän kirjan luettuaan tietää, millaista tavaraa asfaltti on: mitä kaikkea siihen menee, millaisessa laitoksessa sitä valmistetaan ja miten kierrätys on olennainen osa asfaltin tekemistä. Kirjassa on aika paljon tekstiä ja runsaasti yksityiskohtia tutkailtavaksi. Lukemista riittää!

Ensimmäisen kahden kirjan perusteella tätä sarjaa on helppo suositella kaikille pienillä ja isommillekin koneiden ja työmaiden ystäville. Syksyllä 2023 ilmestyy sarjan kolmas osa, Romua!, jossa perehdytään romuaseman toimintaan.

Päivitys 11/2023: Asfalttihommissa on tästä kirjasta tehty pahvisivuinen pienemmillä lapsille sopiva mukautus.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...