Koululainen 1

Osta kirja itsellesi

Koululainen 1 on jälleen yksi Oppi ja ilo -sarjaan lukeutuva liki sadan tehtävän puuhakorttipakka, jonka parissa tehtävistä innostuva kohderyhmäläinen on varmasti haltioissaan. Korttien tehtävät on suunnattu ensisijaisesti ekaluokkalaisille ja siitä hiukan vanhemmille kooten yhteen ensimmäisen luokan oppisisältöjä laidasta laitaan. Ne kehittävät monipuolisesti niin äidinkielen, matematiikan kuin kynänkäytön ja motoriikan taitoja, ne opettavat ympäristökiinnostusta, loogista päättelyä ja tunne- sekä vuorovaikutustaitoja. Tehtävissä eri osaamisalat esiintyvät sekä erikseen että erilaisin kokoonpanoin, jolloin oman osaamisen vahvemmat puolet pääsevät mainiolla tavalla sekoittumaan ehkä niihin hiukan heikompiin ja toisin päin. Tämän lisäksi tehtävät on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon, joka mahdollistaa mielekkään tekemisen hieman eri kehitysvaiheissa oleville oppijoille.

Itsenäisen pähkäilyn lisäksi pakka sisältää muutaman pohdintatehtävän, joiden tekeminen edellyttää keskustelua vanhemman kanssa. Mielestäni nämä ovat arvokas lisä muutenkin laadukkaaseen tuotteeseen, jota voin ilman muuta suositella vaikkapa koulutietään aloittelevalle. Kaikki pakan tehtävät eivät varmasti onnistu heti, eikä juuri koulunsa aloittaneella tarvitsekaan vielä olla kykyjä niiden ratkomiseen, mutta jonkin ajan kuluttua voi aina yrittää uudestaan – varsinkin kun taattuun Oppi ja ilo -tyyliin tehtävät ratkotaan pyyhittävällä tussilla. Näin ollen ne ovat oivallinen tuote myös monilapsisiin perheisiin, kun jokainen voi vuorollaan yrittää löytää oikeaa ratkaisua.

Siis mainiota puuhailtavaa Opilta ja ilolta jälleen kerran!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...