Koululainen 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koululainen 1 on jälleen yksi Oppi ja ilo -sarjaan lukeutuva liki sadan tehtävän puuhakorttipakka, jonka parissa tehtävistä innostuva kohderyhmäläinen on varmasti haltioissaan. Korttien tehtävät on suunnattu ensisijaisesti ekaluokkalaisille ja siitä hiukan vanhemmille kooten yhteen ensimmäisen luokan oppisisältöjä laidasta laitaan. Ne kehittävät monipuolisesti niin äidinkielen, matematiikan kuin kynänkäytön ja motoriikan taitoja, ne opettavat ympäristökiinnostusta, loogista päättelyä ja tunne- sekä vuorovaikutustaitoja. Tehtävissä eri osaamisalat esiintyvät sekä erikseen että erilaisin kokoonpanoin, jolloin oman osaamisen vahvemmat puolet pääsevät mainiolla tavalla sekoittumaan ehkä niihin hiukan heikompiin ja toisin päin. Tämän lisäksi tehtävät on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon, joka mahdollistaa mielekkään tekemisen hieman eri kehitysvaiheissa oleville oppijoille.

Itsenäisen pähkäilyn lisäksi pakka sisältää muutaman pohdintatehtävän, joiden tekeminen edellyttää keskustelua vanhemman kanssa. Mielestäni nämä ovat arvokas lisä muutenkin laadukkaaseen tuotteeseen, jota voin ilman muuta suositella vaikkapa koulutietään aloittelevalle. Kaikki pakan tehtävät eivät varmasti onnistu heti, eikä juuri koulunsa aloittaneella tarvitsekaan vielä olla kykyjä niiden ratkomiseen, mutta jonkin ajan kuluttua voi aina yrittää uudestaan – varsinkin kun taattuun Oppi ja ilo -tyyliin tehtävät ratkotaan pyyhittävällä tussilla. Näin ollen ne ovat oivallinen tuote myös monilapsisiin perheisiin, kun jokainen voi vuorollaan yrittää löytää oikeaa ratkaisua.

Siis mainiota puuhailtavaa Opilta ja ilolta jälleen kerran!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...