David Glover: Mysteerien museo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mysteerien museo on Matikkaseikkailu-sarjaa. Kirja pistää lukijan matemaattisten haasteiden eteen. Tekniikka on valitse oma seikkailusi -kirjoista tuttu: kirja antaa valinnanpaikan ja lukijan on käännettävä oikealle sivulle seuratakseen tarinaa. Sieltä sitten selviää, menikö vastaus oikein vai väärin.

Ongelmat ovat matemaattisia pähkinöitä. Taustalla on tarina museoryöstöstä, jota lukija on estämässä. Jos tehtäviin löytyy vastaukset, museon aarteet saadaan pelastettua. Siinä sivussa seikkaillaan museon eri osastoilla, mutta historiaa tästä kirjasta ei kyllä opi, vaikka museossa Kreikan, Rooman, viikinkien ja keskiajan osastoilla kuljetaankin.

Kirjassa ei ole ikäsuositusta, mutta arvelisin, että kohderyhmä voisi olla noin kymmenvuotiaat. Matematiikasta pitäisi ymmärtää murtolukuja, prosentteja, lukujonoja, neliölukuja ja sen sellaista. Kirjan lopussa on liite, jossa käydään kirjassa esiintyviä matemaattisia käsitteitä läpi.

Salaisuuksien sokkelo

Tehtäviä helpottaa jonkin verran se, että kirja tarjoaa aina vain kaksi vaihtoehtoa, joista valita, vaikka tehtävässä olisikin useampi mahdollinen ratkaisu. Toisaalta kirja on vähän sekava, testaajana toiminut kymmenvuotias vähän valitteli, että kirja on vaikea seurata, kun jatkuvasti pompitaan sivulta toiselle. Jos lukijalla ei ole kokemusta tämäntyyppisistä kirjoista, kannattaa aikuisen auttaa vähän alkuun.

Sarjassa on ilmestynyt myös toinen kirja, Salaisuuksien sokkelo. Se tarjoaa vastaavia haasteita kuin Mysteerien museo, mutta merirosvoteemalla. Muuten kirjat ovat hyvin samantyylisiä, tehtävissäkään ei ole suuria eroja. Seikkailut ovat melko nopeasti ratkottuja, joten innostuneelle matematiikanharrastajalle kannattaa kyllä saman tien lyödä käteen molemmat seikkailut.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...