One, two, three : ensiaskeleet englantiin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ottaessani viimeisen vuoden aikana asiakseni tutustua tarkemmin Oppi ja ilo -sarjan huikeaan monimuotoisuuteen, olen tullut siihen tulokseen, että tämän laadukkaampaa puuhailua lienee mahdotonta löytää. Ihan huippujuttuja oikeastaan kaikki tutkimani. Lapsiminä – se joka 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa mietti kuumeisesti “hieman” suppeamman valikoiman edessä valitako tällä kertaa väritys- vai tehtäväkirja – olisi ollut innoissaan. Vaihtoehtoja nimittäin piisaa, ihan jokaiselle jotakin.

Tällä kertaa käsittelyn alla on englannin ensiaskeleita tarjoileva One, two, three, jonka 50 kaksipuolista puuhakorttia ja liki 100 tehtävää tutustuttavat tutkijansa englannin keskeiseen sanavarastoon: väreihin, numeroihin, eläimiin, ruoka-aineisiin, kellonaikoihin, kehonosiin, harrastuksiin ja niin edelleen. Siis sangen lavea kavalkadi; jos nämä kaikki opiskelee, pääsee jo aika lailla pitkälle.

Tehtäviä, jotka jakautuvat kolmelle eri taitotasolle, ratkotaan Oppi ja ilo -tyyliin pyyhittävällä, pakkauksessa mukana tulevalla tussilla. Näin harjoituksia voi tehdä uudestaan ja uudestaan, tai vaikka antaa käytön jälkeen seuraavalle ratkojalle. Osaan tehtävistä on mahdollista liittää ääntämisharjoituksia, joihin liittyvä äänite on kuunneltavissa Oppi ja ilo -sivustolla osoitteessa www.oppijailo.fi.

Kortit sopivat melko monen ikäisille englannin vasta-alkajille. Osaan tehtävistä vaaditaan lukutaitoa, joten aikuisen apu on ainakin näissä kohdissa paikallaan. Voi olla, että muutenkin. Vanhemman avustuksella uskon, että jo hyvin pienikin lapsi voi saada paketin tehtävistä ainakin jonkinlaisen kosketuksen kielten opiskeluun. Toisaalta näistä hyötyäkseen ei tarvitse olla lapsi ollenkaan; myös englannin kielen opiskelua aloitteleva aikuinen voi mainiosti kartutella sanavarastoaan tai ääntämistaitoaan tehtävien avulla.

Siis suositukseni!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...