One, two, three : ensiaskeleet englantiin

Osta kirja itsellesi

Ottaessani viimeisen vuoden aikana asiakseni tutustua tarkemmin Oppi ja ilo -sarjan huikeaan monimuotoisuuteen, olen tullut siihen tulokseen, että tämän laadukkaampaa puuhailua lienee mahdotonta löytää. Ihan huippujuttuja oikeastaan kaikki tutkimani. Lapsiminä – se joka 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa mietti kuumeisesti ”hieman” suppeamman valikoiman edessä valitako tällä kertaa väritys- vai tehtäväkirja – olisi ollut innoissaan. Vaihtoehtoja nimittäin piisaa, ihan jokaiselle jotakin.

Tällä kertaa käsittelyn alla on englannin ensiaskeleita tarjoileva One, two, three, jonka 50 kaksipuolista puuhakorttia ja liki 100 tehtävää tutustuttavat tutkijansa englannin keskeiseen sanavarastoon: väreihin, numeroihin, eläimiin, ruoka-aineisiin, kellonaikoihin, kehonosiin, harrastuksiin ja niin edelleen. Siis sangen lavea kavalkadi; jos nämä kaikki opiskelee, pääsee jo aika lailla pitkälle.

Tehtäviä, jotka jakautuvat kolmelle eri taitotasolle, ratkotaan Oppi ja ilo -tyyliin pyyhittävällä, pakkauksessa mukana tulevalla tussilla. Näin harjoituksia voi tehdä uudestaan ja uudestaan, tai vaikka antaa käytön jälkeen seuraavalle ratkojalle. Osaan tehtävistä on mahdollista liittää ääntämisharjoituksia, joihin liittyvä äänite on kuunneltavissa Oppi ja ilo -sivustolla osoitteessa www.oppijailo.fi.

Kortit sopivat melko monen ikäisille englannin vasta-alkajille. Osaan tehtävistä vaaditaan lukutaitoa, joten aikuisen apu on ainakin näissä kohdissa paikallaan. Voi olla, että muutenkin. Vanhemman avustuksella uskon, että jo hyvin pienikin lapsi voi saada paketin tehtävistä ainakin jonkinlaisen kosketuksen kielten opiskeluun. Toisaalta näistä hyötyäkseen ei tarvitse olla lapsi ollenkaan; myös englannin kielen opiskelua aloitteleva aikuinen voi mainiosti kartutella sanavarastoaan tai ääntämistaitoaan tehtävien avulla.

Siis suositukseni!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...