Pyyhittävät ensimmäiset kynäpuuhat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämänhetkisen elämäntilanteeni johdosta olen juuri nyt kirjamaailmassa keskittynyt seuraamaan lähinnä lastenkirjojen parissa tapahtuvaa kehitystä. On kirjoja, jotka tulevat ja menevät, on klassikoita ja on tulevia klassikoita. Vaikka olen itsekin aina tykännyt lastenkirjoista, nyt kun omat lapset pikkuhiljaa tutustuvat kirjoihin ja lukemiseen, saavat ne vielä entistä suuremman merkityksen.

Luettavien kirjojen ohella olen lähtenyt tekemään tarkempaa kartoitusta myös nykyhetkisen puuhakirjamaailman osalta. Olen käynyt läpi paljon erilaisia tehtävä- ja puuhakirjatyyppejä, todennut että ovatpa lapset nykyään melko paljon onnekkaampia, kuin me 1980- ja 1990-lukujen lapset, jotka mietimme kuumeisesti, valitako tällä kertaa väritys- vai puuhakirja. Ei ollut tarratouhuista tai muista erikoisuuksista tietoakaan.

Nyt esittelemäni Pyyhittävät ensimmäiset kynäpuuhat on jälleen kerran jotakin aiemmin täällä esittelemästäni poikkeavaa. Samalla se on ensimmäinen Kirjavinkeissä esilletuleva Oppi ja ilo -sarjalainen. Kun puuhailusta puhutaan, on Sanoma Pron julkaisema Oppi ja ilo -sarja ehdotonta kärkikastia. Sen kymmenet ja kymmenet erilaiset puuhakirjat, -kortit ja pelit johdattavat eri-ikäisiä lapsia oppimisen iloiseen maailmaan eri osa-alueilla: puheen ja kirjainten, lukujen ja logiikan, kielten ja kulttuurien, tietojen ja havaintojen sekä taitojen ja taiteen parissa.

Pyyhittävät ensimmäiset kynäpuuhat on puuhakirja, jonka nimensä mukaiset pyyhittävät sivut ja tussi mahdollistavat sen käytön yhä uudestaan ja uudestaan. Kirja on tarkoitettu lapsille kolmevuotiaista alkaen ja kuuluu siis pyyhittävät -kategorian helpoimmistoon. Tarkoituksena on pisteviivat vahvistamalla piirtää kuvat valmiiksi ja opetella näin kynän käyttöä ja tutustua muotoihin. Kirjan tärkeänä tehtävänä on harjaannuttaa kohti oikeaa kynäotetta, joka tapahtuu mukavasti esimerkiksi viidakossa, puistossa, meren pinnan alla ja avaruudessa.

Jo ensimmäisen puraisun perusteella voin todeta, että meillä Oppi ja ilo -sarja tulee varmasti kuulumaan tulevaisuudessa kalustoon. Pian kolmevuotias lähti taiteilemaan muotoja innokkaasti ja erityisesti mahdollisuus pyyhkiä tussinjälki leikiten kiinnosti. Suosittelen!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...