Sanna Pelliccioni: Onni-poika puuhaa kotona : tarrakirja

Onni-poika puuhaa kotona

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Persoonallinen Onni-poika kotijoukkoineen ja ystävineen on riemastuttanut meidän perheessämme jo vuosien ajan. Nyt kuusivuotias esikoinen ei tainnut olla vielä vuottakaan vanha, kun lueskelimme Onni-poikia ensi kertaa ja yhä vielä ne jaksavat innostaa, toki enemmän neljävuotiasta pikkusiskoa.

Onni-poika -kirjojen salaisuus piilee niiden tavassa tuoda esille ihan tavallisia asioita. Toiset asiat ovat hurjan jännittäviä, kuten päiväkotiin tai esikouluun meno, tai ensimmäinen yökyläily isovanhempien luona ilman vanhempia. Toiset taas nostavat erilaisia tunteita pintaan, kuten kummitusleikit pelkoa tai tietokoneella pelaamisen rajoittaminen harmitusta. Onnin kanssa on kierrätetty, istutettu, osoitettu mieltä ja vaikka mitä muuta. Jo viidentoista vuoden ja kuudentoista kirjan verran. Lisäksi Onnista kertovia tarinoita on koottu kivoihin yhteisniteisiin.

Tällä kertaa Onni-poika touhuaa puuhakirjan sivuilla. Tuttuun tapaansa hän puuhailee aika lailla perusasioiden parissa; leikkii kavereiden kanssa, leipoo kakkua – vaikka ei ole edes synttäreitä – pyöräilee puistossa, lajittelee roskat ja istuttaa isän kanssa siemeniä parvekelaatikkoon. Puuhailijan tehtäväksi jää saattaa asiat loppuun: koristella kakku, valikoida leivälle sopivat päälliset, kerätä lelut omiin koreihinsa, keittää kesäinen kukkakeitto. Hommat hoituvat piirtämällä ja tarroja liimaamalla.

Onni-poika puuhaa kotona on kiva tehtäväkirja kaikille Onni-pojan ystäville. Pienimmille puuhailijoille tehtävät saattavat olla hiukan haasteellisia ja vaativat vähintään aikuisen lukuapua, mutta yhteistyönä päästään varmasti hienoon lopputulokseen. Toisaalta isomman sisaruksen valmiiksi puuhastelema kirja toimii varmasti mainiona lukukirjana pienemmälle, sillä tehtävien lisäksi tähän on upotettu myös hieman tarinaa. Kiva juttu sekin, että tehtäväkirjan ei aina tarvitse olla ihan kertakäyttöinen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...