Sanna Pelliccioni: Onni-poika menee eskariin

Osta kirja itsellesi

”10 vuotta Onni-kirjoja!” Tuo lause on painettu punaisella pohjalla tämän, yhdennentoista Onni-poika-kirjan, etu- sekä takakanteen. Niin, Onni-poika on tainnut tulla jäädäkseen.

Kun itse törmäsin Onniin ensimmäisen kerran, en sanalla sanoen tuntenut suurtakaan hurmaannusta. Oudon näköinen poika, yksinkertaisessa ympäristössä. Ehkä ihmettelinkin hänen suosiotaan, sitä kuinka lapset kuulemani mukaan pitivät Onnista valtavasti. Vaan enpä ihmettele enää.

Onni-poika on kirjasarja, joka osuu asian ytimeen. Se kuvaa oivallisesti lapsiperheen eloa, löytää teemoistaan lasta liikuttavat näkökulmat. Onni-poika on kuin kuka tahansa samanikäinen pikkupoika, häneen on eittämättä helppo samastua. Kirjailija-kuvittaja Sanna Pelliccioni tuntuu todella tietävän, mistä kirjoittaa.

Tällä kertaa Onni-poika on uuden, jännittävän elämäntilanteen äärellä; huomenna pitäisi aloittaa esikoulu. Kun hiukan vanhempi Viljo vielä toteaa eskarin olevan helppoa, ”kun sen osaa”, pääsee Onnin jännitys valloilleen. ”Valvon koko yön ja sitten olen niin väsynyt, etten voi mennä eskariin.” Onni pähkäilee. Onneksi isä keksii kuitenkin ratkaisun pulmaan, eikä ajatus esikoulusta enää tunnukaan niin ylitsepääsemättömältä. Sen mitä eskari sitten tuo tullessaan jätän vielä yllätykseksi.

Jälleen on Pelliccioni onnistunut keräilemään teoksensa teemasta kokoon ne olennaisimmat asiat, ne joita ei välttämättä aikuisena muuten tulisi ajatelleeksi. Hyvä kirja siis, jonka kohdalla suositukseni on lämpöinen. Sopii niin omaa eskariaan odotteleville kuin hieman nuoremmillekin lukijoille, äitejä ja isiä unohtamatta.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...