Sanna Pelliccioni: Onni-poika tahtoo kaiken

Onni-poika tahtoo kaiken

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uuden Onni-poika-kirjan ilmestyminen on perheessämme aina odotettu tapaus, niin rakkaita kirjoista on vuosien mittaan tullut. Lapsemme on nimittäin kasvanut samaa tahtia Onnin kanssa, ja kirjoissa on aina ollut ajankohtaista luettavaa.

Onni-poika tahtoo kaiken -kirjassa vietetään Onnin 5-vuotissyntymäpäiviä, ja nautinnollisen juhlapäivän jälkeen Onnin ja pikkuveljen on vaikea käsittää, miksei juhlia voi viettää joka päivä. Miksei aina voi olla kakkua aamupalaksi ja miksei kaikkia haluamiaan leluja voi saada? Isä ja äiti sen sijaan ovat sitä mieltä, että tavaraa on jo ihan liikaakin. Perhe päätyykin pohtimaan sitä, mikä sitten tekee onnelliseksi, ellei tavara.

Kirjan teema on jälleen osuvasti valittu, sillä lasten kyltymätön halu saada uutta ja tavarapaljoudessa kahlaaminen lienee haaste useammassa perheessä. Tämän kirjan pohjalta on helppo viritellä keskustelua aiheesta lapsenkin ymmärtämällä tasolla.

Onni-poika-kirjat ovat siitä harvinaisia, että niistä pitävät sekä aikuiset että lapset. Ne myös käsittelevät pienen lapsen elämässä olennaisia asioita, mikä osaltaan selittäneekin niiden suosiota. Iloinen ja värikäs kuvituskin tukee tarinaa ja lisää lukuiloa.

Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Onni-pojan puuhakas päivä, Onni-pojan mahtava matka, Onni-pojan kierrätyskirja, Onni-pojasta tulee isoveli, Onni-poika menee päiväkotiin, Onni-poika ja hirveä hirviö sekä Onni-poika saa uuden ystävän.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...