Pipsa ja unen lähtölaskenta

Pipsa ja unen lähtölaskenta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pipsa ja unen lähtölaskenta on kirja, jonka aihe koskettaa varmasti jokaista lapsiperhettä. Ei nimittäin liene lasta, joka ei koskaan keksisi vastaväitteitä, kun nukkumisesta puhutaan, joka ei koskaan olisi ”ihan pirteä”, kun kaikki vain itkettää, eikä mistään tule enää mitään.

Kun Possujen perheessä hauskan päivän päätteeksi aletaan valmistautua iltaan, haluaa Pipsa esitellä Mummi ja Ukki Possulle mainion leikkinsä, unen lähtölaskennan. Ideana on tehdä asioita kymmenestä kerrasta alaspäin, jonka jälkeen jäljellä on enää nukkumaan meneminen. Ja niin lähtevät Ukki Possu, Pipsa ja Jyri pomppimaan kymmenessä kuralätäkössä, etsimään yhdeksää yön olentoa ja saattelemaan yöunille kahdeksan pientä lintua. Sen jälkeen lasketaan seitsemän leluapinaa omalle paikalleen, juodaan kuusi hyvänyönjuomaa ja kylvetään viiden kumiankan kanssa. Kun lopulta päästään leikin loppuun, tulee uni jo miltei itsestään.

Siitä, kuinka hyvin tällainen leikki käytännössä toimii, voi varmasti olla montaa mieltä, mutta ideana se kuitenkin on kiva. Samalla kirja tutustuttaa numeroihin ja laskemiseen, kun kuvatut asiat tekee kuitenkin mieli laskea itsekin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...