Olli Seppälä (toim.): Lepään joogamatollani ja rukoilen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Meditaatio ja rukous – katsojansa näkökulmasta riippuen ne joko sopivat yhteen tai ovat täysin eri asiaa. Olli Seppälän toimittama kirja Lepään joogamatollani ja rukoilen lähtee siitä, että kristityn jooga on kristillistä joogaa. Se vastaa ihmisen rauhan kaipuuseen ja sanoittaa rukousta arkisten elämän haasteiden ja pysähtymisen keskellä. Joogamatolla on oma kehollisuus ja yhteys koko luomakuntaan on läsnä.

Kirja jakaantuu neljään lukuun: Mieli, Keho, Henki ja Matkalla. Näiden nimikkeiden alle on jaoteltu neljäntoista eri kirjoittajan rukouksia. Itseään kuulosteleva rukoilija lepää hengityksensä tahdissa, keskittyy kuntosalin painavan tangon ääressä tai palvelee juoksuaskeltensa tahdittamana. Joogasta tutut asennot, kuten soturiasento ja aurinkotervehdys, saavat omat rukouksensa.

Jokaista lukua rytmittävät myös Olli Seppälän rukousaforismit, jotka puhuttelivat itseäni eniten: ”Jos rukoilet vain silloin, kun sinulla on asiaa Jumalalle, et ehkä koskaan saa selville, mitä asiaa Jumalalla on sinulle. Älä siis pelkää hiljaisuutta.” Meditatiiviseen hiljaisuuteen johdattavat myös Pekka Yrjänä Hiltusen harjoitukset. Astrologinen rukousmeditaatio saa kuitenkin jo nikottelemaan – horoskooppimerkkini mukaan en sentään taivu mietiskelemään vastuuta itsestäni ja muista.

Lueskelin kirjan rukouksia useamman kerran, jotkin niistä puhuttelivat jo ensi lukemalla. Toiset taas herättivät hyvin ristiriitaisia tunteita ja jäivät kaukaisiksi; ehkä niitä ei ole universaaleiksi rukouksiksi tarkoitettukaan, niissä on tekijänsä henkilökohtainen kokemus ja mietiskely niin vahvasti läsnä. Lisäksi voi olla haasteelllista nähdä jooga ja meditaatio erotettuna vuosituhantisesta itämaisten uskontojen taustastaan. Kun syksyn joogaryhmät ovat taas täyttyneet hetkessä, Seppälän kirja tarjoaa uudenlaista näkökulmaa joogaharrastukseen.

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...