Lee Child: Linnoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Entinen sotilaspoliisi, nykyään toimettomana maata ilman varusteita kiertelevä Jack Reacher ei arvannut, mitä tapahtuisi, kun hän Chicagossa pysähtyy pesulan ovelle auttamaan kepin kanssa kulkevaa naista. Äkkiä heidät molemmat on siepattu ja kuljetettu keskelle hylättyä kaivoskaupunkia Montanaan. Keskelle ei mitään.

Hyytävässä autiokaupungissa pitää komentopaikkaansa kiihkorasistinen, runsaasti aseistautunut mies. Hän valmistautuu sotaan muuta Amerikkaa vastaan. Hän on myös kouluttanut erinomaisen joukon taistelijoita, aseistanut heidät sekä linnoittanut koko kaupungin – omalaatuinen lahko, jolta ei pääse pakenemaan.

Siepattu nainen paljastuu FBI:n agentiksi, mutta ei ainoastaan siksi. Hänelle on varattu myös muu, erittäin tärkeä osa miehen suunnitelmissa. Beau Borkenilla, joukon vainoharhaisella johtajalla, on omat syynsä toimia suunnitelmiensa mukaan. Pelottavinta on kuitenkin se, että hän ja hänen kannattajakuntansa uskovat asiaansa ja lisäksi heidät on aseistettu hampaisiin asti. Kuri on kova ja pahimpana rangaistuksena on suora teloitus…

Samaan aikaan Hollysta, siepatusta agentista, ollaan erittäin huolissaan korkealla poliittisella taholla. Maan pätevimmät ekspertit on koottu yhteen selvittämään tapausta, mutta Borken tuntuu aina olevan askelen edellä. Hänellä on ilmeisesti tiedustelijoita ympäri hallintoa, joten hän pystyy myös ennakoimaan tapahtumia.

Onneksi Holly ja Reacher ovat kuitenkin suurimman osan aikaa tekemisissä toistensa kanssa, vaikka heitä pidetäänkin vangittuina erillään. Kun molemmat lyövät terävät päänsä yhteen, syntyy pakosuunnitelma, joka jopa on mahdollista toteuttaa. Tosin se on hengenvaarallinen, mutta mikäpä ei noissa oloissa sitä olisi.

Linnoitus on aikaisemmin suomentamaton Jack Reacher -tarina, joka vie jännityksen ja toiminnan ystävät taatusti mukanaan. Juoni on pirullisen yksinkertainen, jopa tappava. Kirjassa tapahtumat etenevät nopeasti, kiihkeästi ja monella eri taholla. Taattua jännitystä, joka pitää yllättävän hyvin otteessaan loppuun asti. Vähiten ongelmallista ei ole takinkääntäjien tai myyrien tunnistaminen omien ja vieraiden joukossa. Myös aihe on tällä kertaa pelottavan ajankohtainen ja sekin tuo oman jännitteensä tähän kirjaan.

Linnoitus on Lee Childin ainoa suomeksi aikaisemmin julkaisematon Jack Reacher -romaani ja tämä onkin kirjailijan alkuaikojen tuotantoa eli alkuperäisessä järjestyksessä vasta toinen kirja, joka kertoo tuosta hurjasta entisestä sotapoliisista.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...