Salla Simukka: Valkea kuin lumi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Punainen kuin veri -kirjasta tuttu Lumikki on Prahassa toipumassa kaikessa rauhassa edellisen kirjan jännittävistä tapahtumista, kun hän kohtaa nuoren naisen, Zelenkan, joka väittää olevansa Lumikin sisko. Lyhyt ja kiihkeä suhde Prahassa, vahinkoraskaus, salaisuuksia ja nyt sattumanvarainen kohtaaminen.

Lumikki viettää aikaa Zelenkan kanssa. Zelenka asuu jonkinlaisessa kommuunissa, jota hän nimittää perheeksi. Perhe vaikuttaa omituiselta, ja herättää Lumikin mielenkiinnon.

Lumikki ei olekaan ainoa perheestä kiinnostunut. Tapahtumiin liittyy toimittaja Jiři Hašek, joka tekee juttua askeettisesta lahkosta tai kultista. Haastateltavat vain ovat vastahakoisia, ja kun Jiřin haastattelema mies katoaa ennen kuin hän ehtii jututtaa tätä kameroiden edessä, juttu saa kiperämmän käänteen. Lumikki näkee, mitä miehelle tapahtuu, ja tämä tuo Lumikin ja Jiřin yhteen.

Valkea kuin lumi on jälleen kerran vauhdikas, jännittävä ja hengenvaarallinen seikkailu. Siinä sivussa valotetaan Lumikin taustaa ja syvennetään tämän hahmoa. Kolmatta Musta kuin Eebenpuu -osaa pohjustetaan tämän kirjan lopussa sen verran mielenkiintoisesti, että pakkohan siihen on tästä jatkaa, kunhan kirja ensi keväänä ilmestyy.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Punainen kuin veri ei herättänyt minussa suuria intohimoja. Luin sitä ehkä suurennuslasin läpi, kun sitä oli niin kovin etukäteen hehkutettu ja mainostettu käänöösoikeuksien myyntiä kymmeniin maihin.

    Ilman kummioisempia odotuksia lähdin lukemaan tätä seuraavaa osaa. Ehkä se sen vuoksi tuntuikin paremmalta.
    Kovin yksinäinen Lumikki vain edelleen on. Toivoisi hänelle ystävää.
    Edelleen perheen menneisyys ja salaisuudet jätetään sen verran kutkuttavasti auki, että kyllä se viimeinen osa on luettava. Jos sieltä jotain ”yllätystä” paljastuisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...