Salla Simukka: Musta kuin eebenpuu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lumikki-trilogia päättyy tähän kirjaan. Lumikki Andersson on palannut Tampereelle Prahasta. Koulussa tehdään näytelmää, modernia Lumikki-tulkintaa. Lumikki on päätynyt pääosaan, vaikka onkin vähän vastahakoinen. Metsästäjää esittää Sampsa, josta on hieman yllättäen tullut Lumikin poikaystävä.

Lumikin suuri rakkaus, Liekki, ottaa hänkin yhteyttä Lumikkiin yli vuoden hiljaisuuden jälkeen. Jälleennäkeminen herättää ristiriitaisia tunteita.

Ennen näytelmän ensi-iltaa Lumikki alkaa saada nimettömiä viestejä. Viestien takana on salainen ihailija, jonka rakkaus on pakkomielteistä ja vaarallista. Lumikin on suostuttava ihailijan vaatimuksiin, muuten näytelmän ensi-illasta tulee verilöyly, ihailija uhkaa. Tämä salainen vainoaja tuntuu tietävän erittäin paljon Lumikista ja Lumikin elämän suurimmat salaisuudet, joista Lumikki itsekään ei ole tietoinen.

Aika käy vähiin. Seuraa jännitystä, kun Lumikki lopulta kohtaa vainoajansa ja salaisuudet, jotka oli jo unohtanut. Musta kuin eebenpuu on nimensä mukaisesti täynnä synkkiä salaisuuksia, jotka Tampereen talven pimeydessä alkavat hiljalleen purkautua.

Trilogia on kokonaisuutena mainio. Osat ovat itsenäisiä tarinoita, mutta ne kannattaa lukea järjestyksessä alusta loppuun, myöhemmät osat paljastavat edellisten osien käänteitä sen verran. Kyllä tätä kelpaa suositella ja on ilo lukea uutisia Lumikin maailmanvalloituksesta: trilogia on kirjan takakannen mukaan myyty jo yli 30 maahan, sarjaa alkaa ilmestyä tänä vuonna monessa maassa. Hienoa!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Juuri eilen luin loppuun tämän ja minusta oli sarjan paras kirja. Ensimmäisestä kirjasta tuumasin, että oli mielestäni suunnattu liian ”vanhalle” ikäryhmälle, mutta kyllä tämä oli sitten jo 16-17 -vuotiaiden sarjaa näin ikäihmisen vinkkelistä. Kokonaisuutena ihan OK trilogia, toivottavasti nuoret löytävät ja lukevat sekä pitävät. Hyviä vetäviä nuorten kirjoja kaivataan. Hyvä että tuli luettua. Suositelkaa nuorisolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...