Salla Simukka: Jäljellä / Toisaalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jäljellä kertoo Emmistä. Lähitulevaisuudessa lapset luokitellaan luontonsa mukaan, mutta Emmi on poikkeava: hän on yhä 15-vuotiaana Potentiaali, eli hänen lahjakkuusalueensa on epämääräinen.

Tästäkin syystä Emmi kokee olevansa ulkopuolinen ja päättää ravistella elämäänsä karkaamalla kotoaan. Ainakin sitten hän on se tyttö, joka karkasi. Emmi viipyy aikansa poissa ja palaa sitten kotiinsa saamaan huomiota – mutta koti on tyhjä. Ketään ei ole kotona. Eikä naapurissa. Eikä nähtävästi koko kaupungissakaan… Kunnes lopulta Emmi kohtaa toisen jäljellejääneen, Onervan.

Emmin kohtalo on melkoinen mysteeri. Miksi kaikki ovat kadonneet, miksi Emmi on jäljellä? Toisen ihmisen löytäminen ei vielä tuo vastauksia, mutta yhdessä on helpompi selvitellä mysteeriä, vaikka tytöillä aika erilaiset näkemykset kohtalostaan onkin.

Jännittävä tarina saa mielenkiintoisia käänteitä, mutta loppuu yllättäen kuin seinään. Mikään ei varsinaisesti saa selitystä. Siksi tarvitaan Toisaalla, joka tässä painoksessa on näppärästi sijoitettu kääntökirjan toiselle puolelle.

Toisaalla kertoo, mitä Emmille oikeasti tapahtui, mihin kaikki ihmiset katosivat. Kirja kertoo Samuelista, 18-vuotiaasta nörtistä, joka saa erikoisen työtarjouksen. Hänet palkataan huippusalaiseen projektiin, jossa hänelle maksetaan pöyristyttävää palkkaa varsin erikoisesta työstä. Tehtävä liittyy hieman kiistanalaiseen peliterapiaan.

Toisaalla antaa mielenkiintoisen näkökulman. Jäljellä saa kaipaamansa selityksen. On fiksu teko niputtaa kirjat samoihin kansiin, koska ne täydentävät toisiaan sen verran olennaisesti, ettei kumpaakaan kannata lukea ilman toista – ja ehdottomasti Jäljellä ensin ja Toisaalla sitten.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...