Salla Simukka: Kun enkelit katsovat muualle / Minuuttivalssi

Kun enkelit katsovat muualle / Minuuttivalssi

Osta kirja itsellesi

Lumikki-kirjoillaan maailmanmaineeseen noussut Salla Simukka on kirjoittanut paljon muutakin. Kääntökirja Kun enkelit katsovat muualle / Minuuttivalssi nappaa samoihin kansiin Simukan esikoisteoksen ja sen jatko-osan. Lisäksi välistä löytyy lukijoiden kirjeitä teosten päähenkilöille.

Kirjat kertovat kahden tytön rakkaustarinan. Kun enkelit katsovat muualle -kirjassa kerrotaan, kuinka Kirsikka ja Susanna tutustuvat toisiinsa lukiossa, Minuuttivalssi vie pariskunnan asumaan yhdessä Turussa ja viettämään opiskelijaelämää – ja kohtaamaan parisuhteen karikoita.

Nuorisoromantiikkaahan tämä. Kohderyhmä lienee vankasti siellä suunnilleen yläkoulu-lukioikäisissä. Päähenkilöiden lesbous on oma twistinsä tarinalle, ei ehkä maailman omaperäisin käänne tänä päivänä, mutta eipä homoseksuaalisuus vieläkään niin arkipäiväinen juttu ole, etteikö se oman lisäkierteensä muuten aika perinteiseen rakkaustarinaan toisi.

Simukka osaa kyllä kirjoittaa, tarina on tunteikas ja miellyttävä lukea, päähenkilöiden suhde ja sen mutkat kiinnostivat kyllä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.