Salla Simukka: Sammuta valot! / Sytytä valot!

Sammuta valot!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Salla Simukka on nähtävästi mieltynyt kääntökirjoihin. Tässä kaksikossa on tarjolla kaksi pientä kymmenen novellin kokoelmaa. Toisella puolella on kymmenen kauneinta, toisella kymmenen kauheinta.

Ihan vain kikkailuksi kääntökirja ei jää. Eri puoliskot liittyvät toisiinsa, jokaiselle novellille on vastinparinsa toisella puolella. Osassa tarinat liittyvät toisiinsa voimakkaammin, näyttäen esimerkiksi saman tarinan kaksi puolta, osassa yhteys on epämääräisempi ja enemmän teeman tasolla liikkuva.

Sammuta valot! / Sytytä valot! on nuortenkirja, joten aiheet liikkuvat nuorten elämässä. Päähenkilöt ovat teini-ikäisiä, teini-ikäisten murheineen. Kirja on nykypäivää, siinä on hyvin monimuotoinen kuva teinien murheista – kaikki ei ole vain niitä perinteisimpiä tyttö kohtaa pojan -kuvioita.

Kokoelma sopii myös aikuisille kirjalliseksi välipalaksi, varsinkin kauhupuolen tarinoissa on muutama, jotka kyllä jäävät ihon alle kokeneemmallekin lukijalle.

Mielenkiintoinen kysymys on, miten tätä sitten lähtee lukemaan – lukeeko ensin kauneimmat vai kauheimmat, vai lukeako kenties vuorotellen kummastakin? Valinta jää lukijalle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...