Salla Simukka: Sammuta valot! / Sytytä valot!

Sammuta valot!

Osta kirja itsellesi

Salla Simukka on nähtävästi mieltynyt kääntökirjoihin. Tässä kaksikossa on tarjolla kaksi pientä kymmenen novellin kokoelmaa. Toisella puolella on kymmenen kauneinta, toisella kymmenen kauheinta.

Ihan vain kikkailuksi kääntökirja ei jää. Eri puoliskot liittyvät toisiinsa, jokaiselle novellille on vastinparinsa toisella puolella. Osassa tarinat liittyvät toisiinsa voimakkaammin, näyttäen esimerkiksi saman tarinan kaksi puolta, osassa yhteys on epämääräisempi ja enemmän teeman tasolla liikkuva.

Sammuta valot! / Sytytä valot! on nuortenkirja, joten aiheet liikkuvat nuorten elämässä. Päähenkilöt ovat teini-ikäisiä, teini-ikäisten murheineen. Kirja on nykypäivää, siinä on hyvin monimuotoinen kuva teinien murheista – kaikki ei ole vain niitä perinteisimpiä tyttö kohtaa pojan -kuvioita.

Kokoelma sopii myös aikuisille kirjalliseksi välipalaksi, varsinkin kauhupuolen tarinoissa on muutama, jotka kyllä jäävät ihon alle kokeneemmallekin lukijalle.

Mielenkiintoinen kysymys on, miten tätä sitten lähtee lukemaan – lukeeko ensin kauneimmat vai kauheimmat, vai lukeako kenties vuorotellen kummastakin? Valinta jää lukijalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...