Siri Hustvedt: Lumous

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan lähtötilanne tulee selville heti avausrivillä. 19-vuotiaalla Lilyllä on pakkomielteenä katsella vastapäisen talon taiteilijaa ikkunasta ja lopulta esiintyä hänelle. Alussa pääosissa ovat ihmissuhteet, mutta pikkuhiljaa tarina laajenee ja saa trillerimäisiä piirteitä. Tuntuu, että melkein jokaisella on omat pakkomielteensä.

Lumouksen suurin vahvuus on mielestäni erilaiset, hauskasti ja värikkäästi kuvatut henkilöhahmot. Kahvilan henkilö- ja asiakaskunnan lisäksi outo Martin sekä Lilyn naapuri Mabel nousevat suureen rooliin. Sananmukaisestikin rooliin, sillä tapahtumien rinnalla kulkee paikallisen näytelmäkerhon harjoitukset aina loppuun saakka.

Teos kuvaa paljon Lilyn suhdetta muihin, mutta loppujen lopuksi suurimmat muutokset tuntuvat tapahtuvan hänessä itsessään. Lilyn ja Mabelin ikäero on suuri, mutta välillä heidän ikänsä kuin sekoittuvat. Kuin väreinä taulussa.

Kirja liikkuu aika monenlaisessa genressä, paljastaa salaisuuksia, mutta jättää niitä myös paljon lukijan mietittäväksi. Hustvedtin kirjoitustyyli puree.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...