Jeff Smith: Luupäät 1

Osta kirja itsellesi

Serkukset Auvo, Tahvo ja Leppo Luupää on karkotettu kotoaan Luumäestä. Voisi sanoa, että siihen on hyvä syy – jos nyt välttämättä haluatte tietää, niin siihen liittyy kyläläisten päälle kevätpiknikillä vyörynyt patsas sekä pilaantunut luumuhillo. Noin niin kuin alkajaisiksi.

Autiomaassa kolmikko eksyy toisistaan, mutta päätyy eri reittejä pitkin mukavaan laaksoon. Laakson asukkaista saadaan uusia ystäviä, joiden avulla kolmikko löytää jälleen toisensa. Paha kyllä, iso- ja terävähampaiset rottaoliot ovat jostain syystä Tahvon perässä haluten tehdä hänestä pataruuan – tai sitten piiraan, riippuen, keneltä kysytään -, ja jatkuvaa kiistaa aiheuttaa myös se, onko lohikäärmeitä olemassa, vaikka Leppo on aivan varmasti nähnyt ja keskustellutkin sellaisen kanssa.

Hahmot ovat hauskoja ja lutuisia karikatyyrejä, joita Smithin piirrosjälki hellii. Tämän sarjakuvan kuvat kertovat oikeasti enemmän kuin sanat. Niissä on liikettä, elämää ja tunnetta.

Like on julkaissut suomeksi yhdeksän Luupäät-albumia, jotka jokainen sisältää kolme alkuperäistä albumia.

4 kommenttia

  1. Korjattakoon sen verran pientä asiavirhettä, että Liken yhdeksän albumin sarja vastaa kyllä englanninkielistenkin albumien määrää (mitä nyt muutaman vuoden ajan on ollut tarjolla myös 1332-sivuinen yksittäisopus). Englanninkieliset yhdeksän albumia kokoavat alun perin 55 numeroa kattaneena lehtenä ilmestyneen sarjan. Siis kuhunkin albumiin sisältyy noin kuusi alkuperäistä lehteä.

  2. Korjausta vaatii sekin seikka, että Rottaoliot aikoivat tehdä Leposta piiraan. Tahvoa ei saanut tappaa sillä hän kantoi tähteä.

  3. Äsh. Yksityiskohdat varmaan murensivat Rooman valtakunnankin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...