L.E. Modesitt: The Magic of Recluce

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En ole aikoihin lukenut uutta fantasiakirjallisuutta: minua ahdistavat kymmenien osien mittaiset sarjat. Kaipasin jotain muuta, ja minulle ehdotettiin Modesittin kirjoja, joista ensimmäisen sitten lainasin.

The Magic of Recluce on kai jonkinlaisen sarjan avaus, mutta ymmärtääkseni kirjat eivät ole erityisen kiinteästi yhteydessä. Ainakaan tämä tarina ei jäänyt erityisemmin kesken.

Kirja kertoo Lerrisistä, joka ei sopeudu elämäänsä Reclucessa vaan joutuu maanpakoon. Hyvin perinteinen nuoren miehen kasvukertomus, siis. Tarina saavuttaa kuitenkin vähän kiinnostavampiakin ulottuvuuksia. Modesittin maailma, jossa Moorcockin tapaan järjestys ja kaaos tasapainottelevat on hyvin luotu ja sen näkemys magiasta mielenkiintoinen.

The Magic of Recluce ei ole tolkienmaista epiikkaa, vaan varsin virkistävä ja jännittävä teos.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...