L.E. Modesitt: The Magic of Recluce

Osta kirja itsellesi

En ole aikoihin lukenut uutta fantasiakirjallisuutta: minua ahdistavat kymmenien osien mittaiset sarjat. Kaipasin jotain muuta, ja minulle ehdotettiin Modesittin kirjoja, joista ensimmäisen sitten lainasin.

The Magic of Recluce on kai jonkinlaisen sarjan avaus, mutta ymmärtääkseni kirjat eivät ole erityisen kiinteästi yhteydessä. Ainakaan tämä tarina ei jäänyt erityisemmin kesken.

Kirja kertoo Lerrisistä, joka ei sopeudu elämäänsä Reclucessa vaan joutuu maanpakoon. Hyvin perinteinen nuoren miehen kasvukertomus, siis. Tarina saavuttaa kuitenkin vähän kiinnostavampiakin ulottuvuuksia. Modesittin maailma, jossa Moorcockin tapaan järjestys ja kaaos tasapainottelevat on hyvin luotu ja sen näkemys magiasta mielenkiintoinen.

The Magic of Recluce ei ole tolkienmaista epiikkaa, vaan varsin virkistävä ja jännittävä teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.