L.E. Modesitt: The Magic of Recluce

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En ole aikoihin lukenut uutta fantasiakirjallisuutta: minua ahdistavat kymmenien osien mittaiset sarjat. Kaipasin jotain muuta, ja minulle ehdotettiin L. E. Modesittin kirjoja, joista ensimmäisen sitten lainasin.

The Magic of Recluce on kai jonkinlaisen sarjan avaus, mutta ymmärtääkseni kirjat eivät ole erityisen kiinteästi yhteydessä. Ainakaan tämä tarina ei jäänyt erityisemmin kesken.

Kirja kertoo Lerrisistä, joka ei sopeudu elämäänsä Reclucessa vaan joutuu maanpakoon. Hyvin perinteinen nuoren miehen kasvukertomus, siis. Tarina saavuttaa kuitenkin vähän kiinnostavampiakin ulottuvuuksia. Modesittin maailma, jossa Michael Moorcockin tapaan järjestys ja kaaos tasapainottelevat on hyvin luotu ja sen näkemys magiasta mielenkiintoinen.

The Magic of Recluce ei ole tolkienmaista epiikkaa, vaan varsin virkistävä ja jännittävä teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...