Kirsti Ellilä: Majavakevät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Majavakevään päähenkilönä on Kolumbiasta adoptoitu Hilla, joka ei ole kiinnostunut toisten lasten kanssa ystävystymisestä, vaan lähilammen majavista. Majavien asuinpaikka on uhattuna, kun paikallinen maanomistaja pitää niitä ylimääräisinä tuholaisina. Majavat toimivat yhdistävänä tekijänä, kun Hilla tutustuu Ilpoon, joka yrittää pelastaa kouluarvosanansa videoimalla majavia.

Kirjassa oli tosi kiinnostava tarina, joka ei ollut ennalta-arvattava. Paikoitellen liikuttiin maagisen realismin tai ehkä fantasian rajamailla. Samalla paneuduttiin myös arvokysymyksiin, onko tulokkailla sama oikeus asuinpaikkaansa kuin muillakin tai voiko toisen omaisuus olla arvokkaampi kuin luonto. Lisäksi pidin siitä, että tähän oli valittu juuri majavat keskeiseksi eläinlajiksi.

En oikein tiedä, että kenelle tätä suosittelisin, periaatteessa kirja on taidettu suunnata alakouluikäisille. Ainakin se on selvää, ettei tätä kannata väkisin tuputtaa jokaiselle adoptiolapselle, vaan mieluummin sitten suositella kaikille lapsille. Toisaalta tämä on yksi niistä aikuislukijalle hyvin sopivista lastenkirjoista.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...