Liz Kessler: Merensininen salaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Emily asuu asuntolaivassa äitinsä kanssa. Veden läheisyydestä huolimatta hän ei saa (eikä edes osaa) uida. Koulun uimaopetuksessa tapahtuu kummia ja Emily toteaa muuttuvansa merenneidoksi vedessä. Äidin käytös selittyy myöhemmin, samoin isän olemattomuus.

Kirja ei ole aiheeltaan tyypillinen nuortenkirja eikä ole myöskään oikeaa fantasiaa, vaikka liikkuukin siinä rajamailla. Tämä oli hyvä kirja, koska se poikkeaa teemaltaan muista samanikäisille suunnatuista: merenneidot eivät ole yleinen aihe edes pienten lasten kirjoissa.

Tarina oli uskottava ja kieleltään sujuvaa. Vedenalainen maailma ja merenneidot oli yhdistetty todelliseen maailmaan hyvin. Kirja sopii luettavaksi ehkä parhaiten teini-ikäisten nuoremmalle kaartille, vaikkapa keijuista kertovien kirjojen jälkeen on hyvä siirtyä tähän.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...