Liz Kessler: Merensininen salaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Emily asuu asuntolaivassa äitinsä kanssa. Veden läheisyydestä huolimatta hän ei saa (eikä edes osaa) uida. Koulun uimaopetuksessa tapahtuu kummia ja Emily toteaa muuttuvansa merenneidoksi vedessä. Äidin käytös selittyy myöhemmin, samoin isän olemattomuus.

Kirja ei ole aiheeltaan tyypillinen nuortenkirja eikä ole myöskään oikeaa fantasiaa, vaikka liikkuukin siinä rajamailla. Tämä oli hyvä kirja, koska se poikkeaa teemaltaan muista samanikäisille suunnatuista: merenneidot eivät ole yleinen aihe edes pienten lasten kirjoissa.

Tarina oli uskottava ja kieleltään sujuvaa. Vedenalainen maailma ja merenneidot oli yhdistetty todelliseen maailmaan hyvin. Kirja sopii luettavaksi ehkä parhaiten teini-ikäisten nuoremmalle kaartille, vaikkapa keijuista kertovien kirjojen jälkeen on hyvä siirtyä tähän.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...