Nalo Hopkinson: Midnight Robber

Osta kirja itsellesi

Melkoinen kirja! Midnight Robber on jotain ihan muuta kuin tavallista valkoisen miehen scifiä. Nalo Hopkinson antaa jamaikalaisen ja trinidadilaisen taustansa paistaa tässä vauhdikkaassa kirjassa, jossa riittää toimintaa, draamaa ja vahvoja naishahmoja.

Tan-Tan elää rauhassa lähinnä karibialaisten asuttamalla Toussaintin planeetalla pormestari-isänsä Antonion ja äitinsä kanssa, kunnes isä syyllistyy katalaan rikokseen ja päätyy Tan-Tanin kanssa New Half-Way Treen planeetalle, jonne Toussaintin rikolliset karkoitetaan, pois toiseen ulottuvuuteen (kätevä ratkaisu sinänsä). Paikka on täynnä paitsi rosvoja ja murhaajia, myös monenlaisia hirviöitä ja muuta paikallisfaunaa.

Tan-Tanilla ja Antoniolla ei ole helppoa, mutta he sopeutuvat ja asettuvat asumaan uuteen kotiinsa. Tan-Tanilla riittää sittenkin vaikeuksia elämässään, mutta uusi kotiplaneetta näyttää myös parempia puoliaan. En kerro Tan-Tanin elämästä enempää, ettei arvostelu mene liikaa spoilerin puolelle, mutta kuten sanottua — vauhtia ja draamaa riittää, samoin vahvaa karibialaista tunnelmaa ja kulttuuria, anansitarinoita ja muuta mielenkiintoista.

Googlailtavaa riittää, jos haluaa ymmärtää kulttuuriviitteitä. Valaisevaa ja kiinnostavaa toki googlailu oli, oppipahan taas jotain uutta. Hopkinsonin käyttämä karibilainen kreoli ei ole ihan helpointa luettavaa, mutta kyllä siitä tällainenkin jauhonaama sai tarpeeksi tolkkua. Hopkinsonin haastattelu SF Sitellä on kiinnostava, eikä edes spoilaa tarinaa.

Midnight Robber oli melkoinen väriläiskä tavanomaisemman scifin seassa ja sitä voi suosite lämpimästi omaperäistä luettavaa etsiville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...