Juha Laaksonen ja Minna Pyykkö: Mietteliäs konna : sammakoita, käärmeitä ja liskoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matelijat on kiehtova, salaperäinen ja joillekin jopa pelottava lajiryhmä. Mietteliäs konna tarjoaa helposti omaksuttavaa tietoa, pohdiskelua, kuvausvinkkejä ja tekijöiden omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

Juha Laaksonen on kokenut luontotoimittaja, jonka monet tietävät radion luonto-ohjelmista ja etenkin Luontoillasta. Hänen tekstinsä ovatkin tyyliltään hyvin samantapaisia kuin radiossa eli jutustelevia, helppotajuisia sekä suurta uteliaisuutta luontoa kohtaan henkiviä. Tulee mieleen Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan vaikutteet.

Kirja ei ole lajiopas, mutta antaa silti hyvät perustiedot lajimääritykseen ja eri lajien käyttäytymiseen. Se pureutuu vahvasti kansanomaisiin kysymyksiin, kuten kuinka pitkälle sammakko loikkaa tai osaako kyy uida. Maantieteellistä laajuutta olisi kaivannut hieman lisää ja myös lähdeluettelo olisi paikallaan, vaikka niihin kiitostekstissä viitataankin.

1000 ilmiötä Suomen luonnosta -sarjaan kuuluva Mietteliäs konna on suositeltava kirja, jonka avulla pääsee mukavasti matelijoiden maailmaan.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...