Juha Laaksonen ja Minna Pyykkö: Mietteliäs konna ja muita sammakkoeläimiä, matelijoita ja käärmeitä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matelijat on kiehtova, salaperäinen ja joillekin jopa pelottava lajiryhmä. Mietteliäs konna tarjoaa helposti omaksuttavaa tietoa, pohdiskelua, kuvausvinkkejä ja tekijöiden omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

Juha Laaksonen on kokenut luontotoimittaja, jonka monet tietävät radion luonto-ohjelmista ja etenkin Luontoillasta. Hänen tekstinsä ovatkin tyyliltään hyvin samantapaisia kuin radiossa eli jutustelevia, helppotajuisia sekä suurta uteliaisuutta luontoa kohtaan henkiviä. Tulee mieleen Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan vaikutteet.

Kirja ei ole lajiopas, mutta antaa silti hyvät perustiedot lajimääritykseen ja eri lajien käyttäytymiseen. Se pureutuu vahvasti kansanomaisiin kysymyksiin, kuten kuinka pitkälle sammakko loikkaa tai osaako kyy uida. Maantieteellistä laajuutta olisi kaivannut hieman lisää ja myös lähdeluettelo olisi paikallaan, vaikka niihin kiitostekstissä viitataankin.

1000 ilmiötä Suomen luonnosta -sarjaan kuuluva Mietteliäs konna on suositeltava kirja, jonka avulla pääsee mukavasti matelijoiden maailmaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...