Henna Helmi: Miisa luisteluleirillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miisa on luistellut aikaisemmin debytanteissa, mutta nyt hän on täyttämässä neljätoista, eikä voi enää osallistua tähän sarjaan. Hänen on läpäistävä tasokoe päästäkseen noviisien SM-sarjaan. Koe omassa jäähallissa kuitenkin epäonnistuu, ja niinpä Miisa menee luisteluleirille, jossa on tarkoitus harjoitella koetta varten kuuluisan valmentajan johdolla. Kun poikaystävä Anton vielä tulee samaan urheilukeskukseen jalkapalloleirille, tuntuu kuvio melkein täydelliseltä. Bestis Kataa on vain ikävä, hänhän joutui lopettamaan luistelun rahavaikeuksien vuoksi, mutta voihan puhelimella aina viestitellä.

Leiripaikka osoittautuu kuitenkin pettymykseksi. Se sijaitsee keskellä ei-mitään, ja majoitus on ikävissä alkeellisissa mökeissä kolmen ryhmissä. Lisäksi jalkapalloleiri on jossain tavoittamattoman kaukana, ja se kuuluisa valmentajakin on pelottava ja pisteliäs. Kun Antonkaan ei vastaa Miisan viesteihin, alkaa Miisa kaiken kaikkiaan masentua. Onko hänestä ylipäänsä huipputason taitoluistelijaksi? Kestääkö hän paineet? Ja voiko huippu-urheilua ja seurustelua yhdistää?

Miisa luisteluleirillä oli minusta kerrassaan viehättävä nuortenkirja, ehkäpä parasta antia koko sarjassa. Ensinnäkin se kuvasi taitavasti luistelun kovaa maailmaa. Aina ei tehdä vain näyttäviä hyppyjä ja piruetteja, vaan harjoittelu on paljolti askeltyötä, käännöksiä ja vastakäännöksiä, kolmosia ja vastakolmosia ihan ennenaikuisten pakollisten kuvioiden tapaan. Valmentajatkaan eivät aina ole hellämielisiä ja kannustavia. Olosuhteet voivat olla kurjat. Toisaalta kirjan antama kuva murrosikäisestä tytöstä on sympaattinen ja uskottava.

Suosittelen lämpimästi koko sarjaa taitoluistelusta ja nuoren tytön elämästä kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...