Gunilla Bergström: Mikko Mallikas on kuningas

Osta kirja itsellesi

Mikko Mallikas -kirjasarjan 40-vuotisjuhlavuosi on Ruotsissa vuonna 2012, Suomessa joitakin vuosia myöhemmin. Aika kiva, että sarja on edelleen voimissaan ja siihen tulee vieläkin myös uutta materiaalia eikä pelkkiä uusintapainoksia.

Kirja kertoo Mikko Mallikkaan toimimisesta ikioman valtakuntansa kuninkaana. Hän auttaa valtakuntansa pikkuisia asukkaita, kun näille tulee eteen ongelma. Kuvitus on sitä samaa vanhaa tyyliä ja on tehty kollaasitekniikalla. Olen viime aikoina innostunut enemmän vastaavasta kuvitustyylistä ja katselen mielelläni eri tekijöiden tuotoksia.

En ole aikoihin Mikko Mallikkaita lukenut, mutta jotenkin vaan tuntuu, että tässä kirjassa tunnelma ja tyyli poikkeavat jotenkin vanhoista kirjoista. Taidan siis pitää itse niistä vanhoista enempi, mutta tämä kirja uppoaa varmaankin ihan hyvin lapsille.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...