Gunilla Bergström: Mikko Mallikas on kuningas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikko Mallikas -kirjasarjan 40-vuotisjuhlavuosi on Ruotsissa vuonna 2012, Suomessa joitakin vuosia myöhemmin. Aika kiva, että sarja on edelleen voimissaan ja siihen tulee vieläkin myös uutta materiaalia eikä pelkkiä uusintapainoksia.

Kirja kertoo Mikko Mallikkaan toimimisesta ikioman valtakuntansa kuninkaana. Hän auttaa valtakuntansa pikkuisia asukkaita, kun näille tulee eteen ongelma. Kuvitus on sitä samaa vanhaa tyyliä ja on tehty kollaasitekniikalla. Olen viime aikoina innostunut enemmän vastaavasta kuvitustyylistä ja katselen mielelläni eri tekijöiden tuotoksia.

En ole aikoihin Mikko Mallikkaita lukenut, mutta jotenkin vaan tuntuu, että tässä kirjassa tunnelma ja tyyli poikkeavat jotenkin vanhoista kirjoista. Taidan siis pitää itse niistä vanhoista enempi, mutta tämä kirja uppoaa varmaankin ihan hyvin lapsille.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...