Henrik Wikström: Mitä Jeesus tekisi? : Kirkko ja 2000-luvun kapina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jokainen rehellinen sielu ymmärtää, että kirkon nykyinen fasadi on vain epärehellisen operaation savuverho – meneillään on yritys pitää kirkon taloudellinen pohja maksimaalisena ja kirkon jäseninä kaikki nekin, jotka eivät näe isoa kuvaa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ahdingosta on kirjoitettu paljon. Jäsenmäärä on romahtanut ja tulevaisuuden näkymät eivät millään muotoa ole kaksiset. Mitä Jeesus tekisi? : Kirkko ja 2000-luvun kapina on voimakas kannanotto tähän keskusteluun.

Henrik Wikström luo yhteyksiä perinteisen raamatunnäkemyksen ja nykyajan välille ja argumentoi sen puolesta, että monet niistä kapinallisista ajatuksista, jotka loivat pohjan evankelis-luterilaiselle kirkolle ovat nykyään hukkuneet modernin ajan vaateiden ja ihmisten miellyttämisen taakse. Kirja on manifesti sen puolesta, että kirkon pitäisi uskaltaa olla enemmän punk, tunnustaa että paha ja antisankarit ovat tarpeellisia uskossa ja näiden kautta kirkko voi olla merkittävämpi osa ihmisten elämää.

Mitä Jeesus tekisi? on selkeästi suunnattu kirkon sisäiseen keskusteluun, mikä rajoittaa yleisöä, jolle kirjaa voi vinkata, mutta kannanottona kirkon tilaan, kirja on väkevä ja varmasti antaa ajattelemisen aihetta niille, jotka ovat asiaan vihkiytyneet.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...