Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu

Osta kirja itsellesi

Olen lukenut paljon, mutta mieleen ei tule yhtään kirjaa, jossa syksyn herkkyys olisi kuvattu yhtä hienosti kuin Muumilaakson marraskuussa. Heti alussa teksti on surumielisen kaunista, mutta kuitenkin hyvin elämänmakuista ja koristelematonta. Kun syksy saapuu, se on hyväksyttävä, vaikka elämä olisikin hieman vaikeampaa. Ei ole varmaan sattumaa, että tämä oli Tove Janssonin viimeinen varsinainen muumikirja.

Tässä teoksessa pääosissa ovat muumiperheen sijasta Nuuskamuikkunen, Vilijonkka sekä muut hahmot. Kirja on tunnelmallinen, kuin lepattava lyhty kuistilla keskellä pimeää syysmaisemaa. Toven tarinoissa kaikista eniten viehättää taiturimainen sadun ja todellisuuden sekoitus. Arjen pikkuasiatkin muuttuvat kiehtoviksi.

”Kaikkialla kuiski ja pisaroi, ja metsä kätki Nuuskamuikkusen lempeään ja suloiseen yksinäisyyteensä.”

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...