Tove Jansson: Taikatalvi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muumit nukkuvat tunnetusti talviunta syötyään sitä ennen havunneulasia. Eräänä talvena muumipeikko kuitenkin herää kesken unien. Siitä avautuu uusi maailma ja uusi seikkailu. Taikatalvi on alkanut.

Tove Janssonilla oli ilmiömäinen kyky kuvata erilaisia kulkijoita, olivat ne sitten ihmisiä, muumeja tai joitain muita. Lähes joka hahmolla on omat erityispiirteensä sekä ulkonäössä että käyttäytymisessä. Taikatalvessa astuu estradille paljon uusiakin tuttavuuksia näkymättömistä päästäisistä lähtien.

Aluksi muumipeikko on hyvin ihmeissään ja peloissaankin, mutta pian uteliaisuus ottaa vallan. Uusista asioista löytyy myös kiehtovia piirteitä, jotka tempaavat mukaansa.

Yksi kirjan päähenkilöistä on Tuu-tikki, jota voi pitää Muumilaaksossa tietynlaisena kulttihahmona. Hän ei säikähdä minkäänlaisia olosuhteita ja käy muun muassa talviongella jään alla. Tuu-tikki on viisas ja ystävällinen, hänessä on jotain samaa kuin Nuuskamuikkusessa.

Taikatalvi kuvaa hienosti tilannetta, kun tutussa paikassa kaikki onkin yhtäkkiä uutta ja vierasta. On pakko selvitä ja sopeutua, löytää asioihin uusi näkökulma. Tietyt kohdat kirjasta voisi poimia vaikka perehdyttämisoppaaseen.

Yleensä en lue kirjoja vuodenaikojen mukaan, mutta Taikatalvi tekee mieli kaivaa aina talven tullen esiin.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...