Päivi Arenius: Muumiperhe talvella

Osta kirja itsellesi

Muumit ovat tuttuun tapaan talviunilla vatsa täynnä havunneulasia. Muumilaaksossa on kuitenkin liikkeellä monenlaista kulkijaa riemuitsemassa talven iloista. Myös muumiperhe kokee yllätyksen kesken uniensa.

Värikkäisiin piirroksiin perustuvassa kirjassa on paljon tuttua, mutta niin eläväistä ja muumimaista. Toiminnallisuus on sopivan vähäeleistä, se tuo pienelle lukijalle lisäpuuhaa, mutta ei vie liian suurta huomiota.

Kuvitus on miellyttävää, talven ilot välittyvät hienosti, ja hahmot kunnioittavat Tove Janssonin alkuperäishahmoja. Viimeinen aukeama sopisi vaikka tauluksi seinälle muistuttamaan vuodenkierron tärkeydestä. Kevät antaa paljon enemmän, jos takana on kunnon talvi.

Suosittelen aikuisen ja lapsen yhteiseksi lukemiseksi. Kirjan kuvitus on Päivi Areniuksen ja käsikirjoitus Katariina Heilalan.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.