Petra Bartíková ja Magdalena Takáčová: Muurahaispesä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tervetuloa muurahaispesään, muurahaisten omaan yhteiskuntaan, männynneulasista koottuun kekoon. Tervetuloa tutustumaan muurahaisten erilaisiin rooleihin ja roolien sanelemiin tehtäviin, tervetuloa katsomaan, mitä tuossa ötököiden pilvenpiirtäjässä ja sen ympärillä tapahtuu.

Muurahaispesä on varmasti pieniä luonnontutkijoita innostava katsaus muurahaisten ahkeraan elämään. Sen paksuilla kurkistussivuilla sukelletaan syvälle kekoon, sen erilaisiin kammioihin ja käytäville. Lisäksi opitaan hieman muurahaisten kehitysvaiheista, niiden ominaisuuksista sekä elintavoista. Maailman tuhannet erilaiset muurahaislajit tekevät kaikki omalla tavallaan tärkeitä töitä ja varmasti harva olento voi väittää itseään muurahaista ahkerammaksi.

Teoksesta on varmasti iloa lapsille melko suurella ikähaitarilla. Kurkistusaukot kiehtovat hieman nuorempia, mielenkiintoiset faktat vanhempia. Oivallinen, hauskalla tavalla toteutettu tietoteos.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...