Petra Bartíková ja Magdalena Takáčová: Muurahaispesä

Osta kirja itsellesi

Tervetuloa muurahaispesään, muurahaisten omaan yhteiskuntaan, männynneulasista koottuun kekoon. Tervetuloa tutustumaan muurahaisten erilaisiin rooleihin ja roolien sanelemiin tehtäviin, tervetuloa katsomaan, mitä tuossa ötököiden pilvenpiirtäjässä ja sen ympärillä tapahtuu.

Muurahaispesä on varmasti pieniä luonnontutkijoita innostava katsaus muurahaisten ahkeraan elämään. Sen paksuilla kurkistussivuilla sukelletaan syvälle kekoon, sen erilaisiin kammioihin ja käytäville. Lisäksi opitaan hieman muurahaisten kehitysvaiheista, niiden ominaisuuksista sekä elintavoista. Maailman tuhannet erilaiset muurahaislajit tekevät kaikki omalla tavallaan tärkeitä töitä ja varmasti harva olento voi väittää itseään muurahaista ahkerammaksi.

Teoksesta on varmasti iloa lapsille melko suurella ikähaitarilla. Kurkistusaukot kiehtovat hieman nuorempia, mielenkiintoiset faktat vanhempia. Oivallinen, hauskalla tavalla toteutettu tietoteos.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...