Hana Doskocilova ja Zdenek Miler: Myyrän sateenvarjo

Myyrän sateenvarjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Myyrälle jokainen kaivettu tunneli on uusi seikkailu; koskaan se ei voi etukäteen ennustaa, mistä se tulee pulpahtamaan maan pinnalle, kuka tai mikä sitä tunnelin päässä odottaa.

Tällä kertaa myyrä löytää itsensä rikkinäisten ja hylättyjen tavaroiden keskeltä. Aina ekologinen punanenä ei tietenkään voi ymmärtää tällaista käytöstä; heittää nyt rikkinäinen tavara roskakasaan. “Jos rikon jotakin, korjaan sen!” Surullisten tavaroiden seasta myyrä poimii pienen raidallisen sateenvarjon ja korjaa sen uuden veroiseksi. Korjattu kapistus on ikionnellinen ja kiitoksena uudesta elämästään se johdattaa myyrän ystävineen seikkailuihin niin maalle, vesille kuin ilmaankin.

Kuten seikkailuilla on tapana, ne sisältävät tälläkin kertaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita: ihmeellinen nuppi varjon kahvassa saa sen muuttamaan muotoaan, nälkäinen karppi sekä pelottava Ropo-koira aiheuttavat myös ylimääräistä sydämentykytystä. Joka tapauksessa loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä: “Niin vain on, että korjattu kapine palkitsee korjaajansa.”

Jälleen kerran – aina – ihastuttava ja sympaattinen pujahdus myyrän värikkääseen maailmaan, jossa synkät pilvet saattavat silloin tällöin luoda varjon ympärilleen, mutta jossa yleisesti ottaen aina paistaa aurinko. Tarinassa ovat mukana kaikki klassiset Myyrä-tarinan elementit: eräänlainen ystävyys-yhteistyö-avunanto -mieliala, ekologinen näkökulma sekä ajatus jos ei täysin pahasta – niin julmia eivät myyrän kohtaamat epäystävät kuitenkaan ole – niin ainakin ilkimyksistä palkkansa saajina.

Myyrää suosittelen aina; niin entisten kuin nykyaikojenkin myyrä-ikäisille – eli kaikille, karvoihin katsomatta. Tšekkiläinen edesmennyt “Myyrämies” on totisesti arvonsa ansainnut. Lepää rauhassa Zdeněk Miler, kauan eläköön sinun nimesi!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...