Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja : Helppo nakki

Helppo nakki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Neropatin päiväkirja -sarja alkaa olla saavuttanut tilan, ettei se kaipaa esittelyjä. Vuonna 2007 käynnistynyt sarjassa on julkaistu kahdeksantoista kirjaa, kuusi elokuvaa ja menestynyt spin-off-kirjasarja Neropatin parhaasta kaverista.

Sarja seuraa yläkoululaista Greg Heffleytä, jota koulunkäynti ei kiinnosta. Greg yrittää selvitä asioista mahdollisimman helpolla ja hänellä on aina jonkinlainen juoni tai suunnitelma kuuluisaksi tulemiseksi.

Helpossa nakissa Gregin koulu on huonojen uutisten kohteena. Koulu saa tasokokeista ennätyshuonot pisteet. Ensimmäinen korjauskeino on tuoda takaisin eläköitynyt rehtori Bottoms. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan koko koulun kohtalo asetetaan vaakalaudalle. Silloin myös Gregin täytyy ottaa osaa sen pelastamiseen.

Monin tavoin Helppo nakki on paluu sarjan juurille. Kirjasarja alunperin keskittyi suureksi osaksi Gregin koulunkäyntiin jatko-osien sitten heittäessä Gregin mitä erikoisempiin tapahtumiin. Koulu on Gregille toimiva ympäristö ja Helppo nakki iski tehokkaammin kuin sarjan muutama viimeisin osa.

Sarjan menestyksen taustalla on yhä sama tehokas kuvaromaani-ilmaisukeino. Se herättää Gregin kuvaamat tapahtumat eläviksi ja yksinkertaiset hahmot osaavat olla varsin ilmekkäitä, ainakin kantaessaan kulahtaneita koriskenkiä.

Helppo nakki on hyvä nuortenkirja. Sitä voi suositella kaikille huumorista pitäville, erityisesti lapset, jotka eivät ole löytäneet lukemista saattavat arvostaa sen hauskuutta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 268 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...