Timo Isoaho: Nightwish : We Were Here

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Timo Isoaho on julkaissut maailmankiertueelle lähtevästä Nightwish-yhtyeestä kirjan Nightwish : We Were Here. Kirjan mainosteksti julistaa kirjan olevan syväluotaus bändin taustoihin. Ensivaikutelmalta odotin kirjan olevan katsaus bändin historiaan, mutta näin ei ole. Kirja keskittyy Endless Forms Most Beautiful -levyn tekemiseen ja sitä seuranneeseen kiertueeseen.

Kirjan sisältö on massiivisesta koostaan huolimatta hieman laihaa. Bändin menneisyyttä ei uskalleta avata juuri ollenkaan ja mahdolliset nolot paljastuksetkin ovat jääneet kirjan kansien ulkopuolelle. Bändin jäsenet lähinnä tuovat esiin toistensa hyviä puolia ja koko kiertue-urakkaa voisi kutsua salonkikelpoiseksi.

Kirjaa varten Isoaho tuntuu olleen koko kiertueen bändin mukana. Omistautuminen näkyy, sillä osa keikkatapahtumista on kuvattu turhankin tarkkaan etappi etapilta. Tämä on varmasti kiva keikoilla käyneille, löytää omakin keikkakokemus kirjasta. Muut lukijat tästä todennäköisesti eivät niin saa irti. Paras osuus ovat selkeästi valokuvat. Niitä on valtavasti ja melkein joka sivulla. Kirjan iso sivukoko suorastaan hemmottelee katsojaa keikkakuvilla.

Kaiken kaikkiaan Timo Isoahon Nightwish : We Were Here on teos, joka jättää hieman nälkäiseksi. Sen kohderyhmänä toimivat lukijat, jotka ovat ennestään bändin faneja, enemmän kuin satunnaiset kuuntelijat. Saman voi tosin sanoa lähes kaikista bändejä käsittelevistä kirjoista. Kirjana se on hyvin kaunis ja tutustumisen arvoinen, jos aihe kiinnostaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...