Mikko-Pekka Heikkinen: Nuorgamin Alkon tuho – ja muutama erätarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun pohjoisen poika muuttaa Helsinkiin, on edessä lähes väistämättä jonkinlainen elämäntapojen yhteentörmäys. Kuinka luonnosta vieraantunut pääkaupunkilainen ihmislaji voi edes pysyä hengissä, kun se ei osaa laittaa edes pitkiä kalsareita jalkaansa, kun kelit alkavat viiletä! Metsät hakataan ja villieläimiä nähdään enää vain täytettyinä museoissa. Mutta varo! Kaikki ei ole välttämättä sitä, miltä näyttää, ja aidolla luonnolla — näätineen, metsoineen, sopuleineen, lappalaisineen ja muine villeine luontokappaleineen — on vielä sanansa sanottavana!

Mikko-Pekka Heikkisen esikoisteos Nuorgamin Alkon tuho on äkkiväärän ja paikoin melko makaaberinkin huumorin ryydittämä novellikokoelma, joka hakee innoituksensa suoraan tärveltymättömästä suomalaisesta luonnosta ja erätarinoiden perinteestä. Toimittajana työskentelevä Heikkinen on taitava kirjoittaja, jonka omalaatuiset tarinat ja rikas kielenkäyttö tarjoilevat hersyvän hauskoja lukuhetkiä. Parinkymmenen modernin erätarinan kokoelman taso ei ole ihan tasainen, mutta parhaimmillaan Heikkisen novellit naurattavat vedet silmistä, ja vaikka mielikuvitusta onkin siroteltu melkoisen vapaalla kädellä, on tarinoilla usein myös vakavampiakin opetuksia.

Nuorgamin Alkon tuho on hauska ja mieleenpainuva teos. Toivottavasti kuulemme Mikko-Pekka Heikkisestä pian lisää!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...