Iiro Rantala: Nyt sen voi jo kertoa

Osta kirja itsellesi

Pianisti Iiro Rantala on ehtinyt elämässään melkoisen paljon nelikymppiseksi. Helsinkiläisestä polkupyöräkauppiaan pojasta on tullut reilun parinkymmenen musiikkimaailmassa viettämänsä vuoden aikana yksi kuuluisimpia jazz-muusikoitamme, joka nauttii myös laajaa kansainvälistä suosiota ja arvostusta.

Suuren osan laakereistaan Rantala on niittänyt muutama vuosi sitten ilmeisen lopullisesti kuopatun Trio Töykeiden nokkahahmona, mutta on hänellä aina ollut monta muutakin rautaa tulessa. TV- ja radiotyöt, teatterimusiikki, performanssit, pianokonserttosolistikiinnitykset klassisten orkestereiden konsertteihin, monenmoiset projektit erityisesti lankomiestensä Jaakko ja Pekka Kuusiston sekä muidenkin muusikoiden kanssa ovat pitäneet Rantalan ahkerana vuosien mittaan — ja toki edelleenkin.

Omaelämäkerta Nyt sen voi jo kertoa on jonkinlainen välitilinpäätös tähänastiseen elämäänsä tyytyväiseltä mieheltä. Hän on onnistunut sovittamaan perhe-elämän kiertävän muusikon elämään, ja pahimmat nuoruuden kohellusvuodet ovat jo takanapäin. Varsinaisen elämänhistorian lisäksi kirjasta löytyy paljon myös Iiro Rantalan omia mielipiteitä ja ajatuksia muusikkoudesta ja sen ympäriltä. Kaikkea sävyttää hyväntuulinen huumori, ja onpa mukana muutamia varsin herkullisia anekdootteja ja paljastuksiakin matkan varrelta. Hyvässä hengessä toki.

Olen itse seurannut pitkään Iiro Rantalan tekemisiä. Kaikkea hänen tekemistään sävyttää syvä rakkaus musiikkiin, mutta sen tekemisen ei tarvitse olla aina ihan niin vakavaa, vaikka vakavissaan asiansa takana olisikin. Veitikkamainen pilke silmäkulmassa syntyy useimmiten parasta jälkeä. Nyt sen voi jo kertoa on juuri tämä näkökulma huomioiden hyvä johdatus Iiro Rantalan mielenmaisemaan. Suosittelen lämpimästi!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Onhan se mielenkiintoinen teos musiikista kiinnostuneelle – kunhan sivuuttaa infantiilit huumoriksi tarkoitetut heitot, jotka eivät ainakaan minua juurikaan naurattaneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...