Kalle Veirto: Ohut hauska kirja 2

Osta kirja itsellesi

Nuorten kirja lukuhaluttomille. Kalle Veirto tekee kaikkensa, jotta nuori lukuhommiin tottumaton lukija lukisi kirjan loppuun saakka. Jokainen luku päättyy seuraavan luvun houkutuksiin tyyliin: Ja seksiin päästiin tuota pikaa. Tapausten kulkuun asunnolla sekaantuivat myös kääpiöt. Nyt et ainakaan enää lopeta. Voisin lyödä vaikka lantin pari vetoa.

Kolme poikaa ajautuu TET-viikoksi työelämään tutustumaan niinkin tylsään paikkaan kuin antikvariaatti Algot Untolaan. Ei aavistustakaan kenelläkään mikä Algot Untola on, ei tietenkään – digipojilla.

Ensimmäinen päivä revitään kellarissa kirjoja paperikeräykseen, mikä riittääkin kahdelle kaverille. Kolmas, Yrjö Akseli Autio, jää paristakin syystä: Tuntematon sotilas alkaa kiinnostaa, lisäksi kolmen tonnin arvoinen varastettu koeajofillari pitäisi jotenkin löytää tai saada rahat sen maksamiseen.

Mielenkiintoista sukeltaa antikvaariin, sisäpiiriin, ainakin meille lukuihmisille. Näemme mitä divarin pitäminen vaatii ja millaista sen pyörittäminen on omistaja Vatasen päivärutiinien myötä: kahvia ja pullaa, vakiasiakaskummajaisten tyytyväisenä pitämistä, kirjojen hävittämistä ja hinnan arvioinnin niksejä, kuolinpesien kirjahyllyjen tyhjentämistä ja niistä aarteiden etsintää.

Mukavan kirjallisesti kertoja tuppautuu peliin mukaan jumalana: kertoen miksi kuolettaa sivuhenkilöitä; estäen joitakin päähenkilöiksi tulemasta; elävöittäen joitakin sivupersoonia; mainiten senkin, koska on viisainta jättää seuraava luku lukematta, jos ei tämän tai tuon kaltainen asia kiinnosta. Kertoja on siis kaikkitietävä ja -näkevä, joka päähenkilöiksi jättää Vatasen, sen divaripomon, sekä vielä enemmän päähenkilöksi itsensä, josta käyttää nimeä Yrjö Anselmi Autio. Ja sen pyörän, se kai tässä lopulta kaiken pää, juonen kuljettaja on!

Ei hassumpi lukukokemus entiselle nuorellekaan. Piristävä, virkistävä. Miltei kädestä pitävä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...