Charles De Lint: The Onion Girl

Osta kirja itsellesi

Charles de Lint vaikuttaisi pikaisen googlailun perusteella olevan Suomessa melko tuntematon kirjailija. Kanadalaisen de Lintin ansiot ovat urbaanifantasian puolella, joista suosittuja ovat etenkin kuvitteelliseen Newfordin kaupunkiin sijoittuvat tarinat. Niissä de Lint yhdistelee modernia kaupunkielämää fantasiaelementteihin. Kirjoja on parinkymmenen vuoden aikana ilmestynyt yli 20.

The Onion Girl on jonkun laskutavan mukaan 11. osa sarjaa. Jatkuvajuonisista jutuista ei ole kyse, vaan samojen henkilöiden kierrätyksestä. Kirjassa on runsaasti henkilöitä, joista suurin osa lienee aikaisemmista kirjoista tuttuja. Lukukokemusta ei kuitenkaan haitannut se, että henkilögalleria oli vieras.

Kirja kertoo Jilly Coppercornista, aurinkoisesta ja elämäniloisesta taiteilijasta, joka on Newfordin piirien keskushenkilö, jonka kaikki tuntevat ja josta kaikki pitävät. Jillyllä on kuitenkin synkkä historiansa, joka palaa kummittelemaan, kun Jilly joutuu auton yliajamaksi.

Tarina käsittelee varsin raskaita aiheita, kuten lasten hyväksikäyttöä ja rikkinäisiä perheitä. Yksi peruskysymys on, miten erilaisia kohtaloita voi syntyä yhtä surkeista olosuhteista. Kirjassa riittää kuitenkin hyviäkin hetkiä ja reipasta fantasian ja mielikuvituksen lentoa.

Charles de Lintin löytäminen oli miellyttävä tapaus ja aion ehdottomasti jatkaa Newfordin kartoittamista, sen verran hyvä maku The Onion Girlistä jäi, kirjan varsin järkyttävistä yksityiskohdista huolimatta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...