Cathy Kelly: Onnen ainekset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Golden Square on viehättävä viktoriaaninen puutarha-aukio piilossa Dublinin keskustan hälinältä. Sen laidalla asuu Rae, kahvilaa pitävä viisikymppinen komea nainen. Teehuone on suosittu ympäristön oleskelupaikka, johon kokoonnutaan mielellään ja usein.

Rae huomaa kohta olevansa avun tarpeessa menneisyyden antaessa merkkejä itsestään ja salaisuuksien tullessa julki. Connie taas on hyväntuulinen opettajatar, jota kaikki pitävät vannoutuneena sinkkuna — mutta miksi hän sitten vetäytyy iltaisin hempeään makuuhuoneeseensa rakkausromaanien pariin? Ehkäpä siksi, etttä hän pelkää, ettei koskaan tule löytämään sellaista rakkautta, josta kirjoissa kerrotaan… Tähänkin on omat syynsä, jotka selviävät vain kirjan lukemalla.

Vakiintuneeseen pienoismaailmaan tulee uusia tuulia, kun aukiolle muuttaa kaksi naista: mediassakin rankasti riepoteltu nuori näyttelijä Megan, joka tulee tätinsä luo piileskelemään lehdistöltä – takana on skandaali, jossa hänet on jo leimattu syylliseksi. Toinen muuttaja on salaperäinen, leskeksi jäänyt Eleanor, jolla on mukanaan vain matkalaukku ja äitinsä käsin kirjoittama reseptikirja ruuasta ja paljosta muusta, mm. elämänohjeista. Täällä hän aikoo löytää vastauksen itselleen tärkeimpään kysymykseen.

Aukion elämää seuraavat tiiviisti myös eräs juoruakka – kirjaimellisesti – sekä muut lähistön asukkaat. Kun kaikkien neljän naisen elämä alkaa jollakin tavoin muuttua, tuntuu myös ympäristö muuttuvan sen myötä.

Onnen ainekset on jälleen taattua ja laadukasta viihdettä, joka sisältää myös elämän pienempiä ja isompia tragedioita sekä onnen hetkiä. Menneisyys on vahvasti läsnä, mutta tulevaisuudeltakaan ei voi välttyä ja se on jokaisella erilainen. Mukavan kuvaileva, elämänohjeita, viisaita ehdotuksia ja ajatuksia sekä toki romantiikkaakin sisältävä lämminhenkinen viihdekirja, joka varmasti kuluu tätä lajityyppiä arvostavan lukijan käsissä.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...