Lars-Erik Samuelsson ja Ulf Schenkmanis: Opi leikkaamaan puita ja pensaita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puiden ja pensaiden leikkaaminen on asia, joka puutarhassa täytyy tehdä säännöllisesti, jos haluaa istutustensa näyttävän hyvältä ja jotta niiden elinikä pitenisi. Monet eivät osaa tehdä sitä kunnolla ilman mitään ohjeita ja tavallisissa puutarhakirjoissa asia ohitetaan usein todella ohimennen. Siksi tällaiset leikkaukseen erikoistuneet kirjat ovat hyviä olemassa.

Kirja alkaa erilaisten työkalujen ja tarvikkeiden esittelyllä. Sen jälkeen on varsinaiset neuvot kasvien leikkaamiseen ryhmittäin: mukana on hedelmäpuita, marjapensaita, köynnöksiä, koristepuita ja koristepensaita. Myös joistakin erikoistapauksista, kuten pensasaitojen leikkaamisesta on erilliset ohjeet. Puista erityisesti hedelmäpuiden osalta kerrotaan tapoja, joilla ne saadaan kasvamaan erimuotoisiksi (esimerkiksi säleikköpuut). Kuvitus neuvoo sopivia leikkauskohtia ja minkä muotoiseksi mikäkin kasvi kannattaa leikata. Lajikohtaisia neuvoja on annettu leikkaustavoista ja sopivista ajoista leikkaamiseen.

Tämä on tosi hyödyllinen kirja eikä vastaavia ole suomeksi mitenkään liikaa jo ennestään. Ohjeita on riittävästi ja ne ovat selkeitä. Mukana on hyvä valikoima erilaisia kasvilajeja. Tämä on hyvä hankinta jokaiselle puutarhanomistajille. Sama kirja sopii monen tasoisille puutarhureille. Aloittelijat pääsevät tämän kanssa hyvin alkuun, edistyneemmät voivat vain sitten tarkistaa tästä asioita, joita eivät satu muistamaan.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...