Eric-Emmanuel Schmitt: Oscar ja Roosamamma

Osta kirja itsellesi

Pieni kirja kooltaan ja sivumäärältään, mutta suuri kirja sisällöltään.

Oscar-poika on sairaalassa ja heti alussa on selvää, että hän sairastaa leukemiaa, josta hän ei parane. Luuydinsiirto ei onnistunut ja Oscar kuolee. Ennen sitä hän ehtii kuitenkin elää koko elämän.

Roosamamma on tukihenkilö, joka saa luvan olla Oscarin kanssa 12 päivää. Sen aikana Oscar ehtii kokea yhtä sun toista Roosamamman ansiosta. Sairaalassa Oscarilla on muitakin ystäviä, lapsipotilaita. Oscar suree vanhempiensa suhtautumista ja vihaa heitä, kun hänestä tuntuu, ettei hän täytä heidän odotuksiaan, koska on sairas.

Roosamamma kehoittaa Oscaria kirjoittamaan Jumalalle. Oscar ei alkuun usko Jumalaan eikä tykkää kirjoittamisesta, mutta aloittaa sitten ja niistä kirjeistä kirjan runko muodostuu.

Kirja on paikoitellen hauska, lapsenomaista kivaa huumoria, mutta sitten taas välillä niin liikuttava. Jos ei yhtään ole itkenyt, niin viimeistään kirjan lopussa, kun Oscar on kuollut ja on Roosamamman puheenvuoro, loppusanat.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...