Eric-Emmanuel Schmitt: Oscar ja Roosamamma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pieni kirja kooltaan ja sivumäärältään, mutta suuri kirja sisällöltään.

Oscar-poika on sairaalassa ja heti alussa on selvää, että hän sairastaa leukemiaa, josta hän ei parane. Luuydinsiirto ei onnistunut ja Oscar kuolee. Ennen sitä hän ehtii kuitenkin elää koko elämän.

Roosamamma on tukihenkilö, joka saa luvan olla Oscarin kanssa 12 päivää. Sen aikana Oscar ehtii kokea yhtä sun toista Roosamamman ansiosta. Sairaalassa Oscarilla on muitakin ystäviä, lapsipotilaita. Oscar suree vanhempiensa suhtautumista ja vihaa heitä, kun hänestä tuntuu, ettei hän täytä heidän odotuksiaan, koska on sairas.

Roosamamma kehoittaa Oscaria kirjoittamaan Jumalalle. Oscar ei alkuun usko Jumalaan eikä tykkää kirjoittamisesta, mutta aloittaa sitten ja niistä kirjeistä kirjan runko muodostuu.

Kirja on paikoitellen hauska, lapsenomaista kivaa huumoria, mutta sitten taas välillä niin liikuttava. Jos ei yhtään ole itkenyt, niin viimeistään kirjan lopussa, kun Oscar on kuollut ja on Roosamamman puheenvuoro, loppusanat.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...