Jeffery Deaver (toim.): Pahan palkka : vuosisadan parhaat jännityskertomukset

Pahan palkka

Osta kirja itsellesi

Jeffery Deaver sai tehtäväkseen koota yksiin kansiin 33 1900-luvun parasta jännitysnovellia. Tuloksena on hulppea, lähes 800-sivuinen kokoelma kovaksi keitettyjä rikosjuttuja, dekkareita, kauhukertomuksia ja mysteereitä nimekkäältä tekijäjoukolta. Mukana ovat muiden muassa James M. Cain, Stanley Ellin, Anna Katharine Green, Stephen King, Sara Paretsky, Ruth Rendell, Georges Simenon, Donald E. Westlake ja Mickey Spillane. Tekijät painottuvat amerikkalaisiin dekkaristeihin, mutta muutamia eurooppalaisia kirjailijoitakin on mukana.

Kaikkiaan kertomukset ovat lähes poikkeuksetta laadukkaita, oikeita dekkarinystävän herkkupaloja. Mukana on klassisia yksityisetsiväseikkailuja, modernimpia rikossotkuja ja muuten vain alakuloisia tunnelmia. Deaver on tehnyt suuren työn valikoidessaan novelleja kokoelmaa varten, ja hyvin monipuolisen kuvan Pahan palkka antaakin rikoskirjallisuudesta genrenä.

Itselleni dekkarit ovat tyypillisesti kepeää kesäluettavaa. Tässä tarkoituksessa on vaikea sivuuttaa tätä kokoelmaa, jota muuten kannattaa silmäillä jäännöseräkirjakaupoistakin. Oman kappaleeni hankin muutamalla eurolla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...