Pauli Hokkanen: Pämpi ja Rotsi : Hittiä feissiin

Pämpi ja Rotsi : Hittiä feissiin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pämpi ja Rotsi ovat vankkaa kulttisuosiota nauttiva kaksikko, jonka edesottamuksia on saatu seurata Päivän teos -blogissa. Pauli Hokkasen luoma tutkapari viihdyttää nyt myös albumimuodossa. Meno on villiä, toden totta. Tätä sarjakuvaa ei voi suositella perheen pienimmille eikä ihan pienestä hermostuville. Lähimpinä vertailukohtina tulevat äkkiseltään mieleen Hugleikur Dagssonin edesottamukset sekä Petri Hanninin Epäilyttävät pojat.

Perusasetelma lähes kaikissa stripeissä on sama: Pämpi ja Rotsi, kaksi omituista abstraktia hahmoa, juttelevat jostain polttavasta aiheesta noin kahden ruudun verran. Aiheet ovat äärimmäisen tärkeitä: maahanmuutto, kasvisruoka, tissit, alkoholi, masennus, parisuhteet ja niin edelleen. Hokkanen lähestyy miehisyyden ja äijäilyn stereotypiota sarkastisella ja hivenen kyyniselläkin otteella. Älytöntä huumoria älykkäille!

Pämpi ja Rotsi on on vahvasti tekstipohjainen sarjakuva, jossa kuvilla ei oikeastaan ole edes sen suurempaa funktiota. Ihan kaikki jutut eivät ole kummoisia, mutta parhaimmillaan Hokkanen naurattaa vedet silmistä. Samalla kuitenkin lukija miettii, mille ihmeelle hän taas oikein nauraa. Poliittisesta korrektiudesta Pämpi ja Rotsi eivät liene konsanaan kuulleet. Suosittelen tutustumaan, mikäli epäilyttävä huumori on juttusi!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...