Heine Bakkeid: Paratiisin kutsu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Thorkild Aske, lääkeriippuvainen ex-poliisi, inhoaa Pohjois-Norjaa sydämensä pohjasta. Sillä ei ole mitään annettavaa hänelle. Miksi hän siis taas päätyy taistelemaan hengestään Lofooteille, syrjäisen tunturimökin kammottavaan miljööseen?

Tarina alkaa tietenkin vähän kauempaa. Aske saa pestin suositun dekkarikirjailijan asiantuntija-avuksi pitkän kirjasarjan viimeisen osan taustatutkimuksen tekoon. Tämä pesti on kirjailijalta vain huonosti peitelty pyyntö saada apua kadonneen teini-ikäisen tyttären etsinnöissä. Aske tarttuu toimeen, mutta pian hän huomaa, että hän on mukana pelissä, jossa ihmishenki on halpa. Tyttären löytäminen elossa vaikuttaa epätoivoiselta, ja hyvää onnea Aske tarvitsee itsekin elämän langoista kiinni pitäessään.

Heine Bakkeidin Thorkild Aske -sarjan toinen osa Paratiisin kutsu on vetävä moderni dekkari. Traumojensa ja sairauksiensa kanssa painiva Aske on mieleenpainuva hahmo. Ei ihme, että norjalaista Bakkeidia on verrattu monesti Jo Nesbøn Harry Hole -sarjaan. Ei Paratiisin kutsu kuitenkaan ihan ensimmäisen osan, eli Meren aaveiden tasolle nouse. Jotenkin tuntuu, että Bakkeidin juoni on liian kiireinen. Aske laukkaa pitkin poikin Norjaa ja Venäjän Arkangelissa asti. Lisäksi siihen nähden, että Thorkild Aske on vankilatuomion kärsinyt entinen poliisi, kaikki viralliset ja epäviralliset ovet tuntuvat aukeavan hänelle sangen helposti. No, pikkuvikoja. Melko näppärä juonikuvio kirjassa joka tapauksessa on, ja jännitys tiivistyy vasta ihan viimeisillä sivuilla.

Pohjoismaisen jännityksen ystävälle Heine Bakkeidia voi edelleen suositella. Sarja jatkuu, toivottavasti suomennoksetkin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...