Katja Bargum ja Jenny Lucander: Perhosten ennätyskirja

Perhosten ennätyskirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Saman tekijätiimin Muurahaisten ennätyskirja oli pari vuotta sitten menestys: sitä muistettiin Finlandia-ehdokkuudella ja englanninkielinen käännöskin on tullut. Ei siis ole ihme, että samalla porukalla on jatkettu muiden hyönteisten parissa. Perhosten ennätyskirja on muodoltaan samanlainen, mutta käsittelee nyt muurahaisten sijasta perhosia.

Jokaisella aukeamalla esitellään joku perhosten maailman ennätys. Tämä formaatti on edelleen minusta paikka paikoin vähän väkinäinen, mutta kokonaisuus toimii siitä huolimatta. Kirjasta oppii paljon mielenkiintoista tietoa perhosista. Liian tosikkomainen kirja ei ole. Yksi ennätyksistä on ”Maailman kuuluisin perhonen”, jonka on saanut Cristiano Ronaldon otsalle jalkapallon EM-kisojen finaalissa vuonna 2016 laskeutunut gammayökkönen.

Jenny Lucanderin kuvitus on tässäkin kirjassa ensiluokkaista: se on eläväistä, värikästä ja riittävän yksityiskohtaista ja selkeää. Bargumilla lienee biologina luonnontieteelliset faktat hallussa ja Veera Antsalon suomennos on helppolukuista tekstiä. Luonnontieteestä kiinnostuneille lapsille Perhosten ennätyskirja on edeltäjänsä tavoin varma valinta, näin laadukasta lasten tietokirjaa on ilo suositella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...