Carita Forsgren: Perintö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Okko on syntynyt kultalusikka suussa hyvään sukuun, joka pyörittää menestyvää perheyritystä. Okolle on pedattu paikka yhtiön johdossa, mutta Okko ei kuitenkaan halua ottaa vastaan valmiina annettua elämää vaan pakenee perintöään Saksaan, jossa opiskelee taiteilijaksi. Kotiin jää pikkusisko Elli, joka ei kiinnosta ketään.

Kirjan alussa Okko on pakomatkalla. Jotain ikävää on tapahtunut. Lukijalle selviää pikkuhiljaa, mistä on kyse, kun Forsgren kuljettaa tarinaa eri näkökulmista kerrotuissa takaumissa. Kyseessä on taistelu perinnöstä, valtataistelu perheyhtiössä. Vallantavoittelijoita on useampia, jokaisella omat suunnitelmansa yhtiön tulevaisuudelle. Sukutraumoja pöllyytetään kuin antiikin tragedioissa.

Tarina etenee Saksassa, Kiinassa, Suomessa suvun huvilalla… Forsgren on asetellut tarinan taidokkaasti, samaa sujuvuutta oli jo edellisessä Jänistanssissa. Forsgren on todella etevä tarinankertoja, joka osaa pitää vähän kerrassaan monesta eri näkökulmasta paljastuvan juonen taitavasti näpeissään. Perintöä oli ilo lukea ja tarinan loppuhuipennus palkitsi hyvin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...