Varpu Eronen ja Tuukka Sandström: Pienen pieni ilves ja iso karhu

Pienen pieni ilves ja iso karhu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Avain-kustantamon julkaisema Tuukka Sandströmin ja Varpu Erosen Pienen pieni ilves ja iso karhu on hellyttävä iltasatu. He ovat aiemmin julkaisseet kaksi lastenkirjaa nimeltään Kuutarhuri ja Rontti-kissan kummallinen kesä.

Iltasadussa sammaleen peitossa oleva mäki tuntuu olevan metsässä haluttu nukkumispaikka. Ensin sen löytää ilves. Sitten paikalle tulee karhu, joka luulee ilveksen olevan keltainen tyyny. Välissä ilves käy leikkimässä, kunnes eksyy sammalpaikkaan uudestaan. Nyt paikalla onkin suuri ruskea patja. Lopulta uni maittaa molemmille.

Kuvitus on toteutettu jännästi. Pikkuinen ilves muuttuu persoonalliseksi, vaikka onkin aika yksinkertaisesti piirretty. Teos on varsin mukava luku­koke­mus. Teoksen lukemisesta jäi hyvä mieli ja toimi rauhoittumiseen ilta­toimien jälkeen. Lämminhenkisyys tulee hyvin esiin niin tekstistä kuin kuvituksesta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...